• РУС
  • ҚАЗ
  • ENG

№ 67 техникалық комитетінің төрағасы – техника ғылымдарының докторы, профессор, ҚР жаратылыстану ғылымдары академиясының корреспондент-корреспонденті, ғылым және инновация бойынша проректор

Рскелдиев Бердикул Абдазимұлы

Жауапты хатшы, PhD
Якияева Мадина Асатуллаевна

№67 «Технологиялар және жаңа өнімдердің жаңа өнімдерінің сапасы» техникалық комитеті ҚР Төтенше жағдайлар министрлігінің № 275 бұйрығымен 05.06.2008 жылғы ҚР Энергетика және сауда министрлігінің Техникалық реттеу және метрология комитетінің бұйрығымен бекітілді.

Миссиясы – Техникалық комитеті – Қазақстан Республикасындағы ұлттық стандарттау және сауда-саттықтағы барьерлерді анықтау және дамыту жөніндегі ұлттық және халықаралық стандарттарды үйлестіру.

Ұстанымы – интеграциялық ғылымдар мен бизнесті дамыту саласындағы области стандарттау өнімдерін өндіру.

Стандарттау жөніндегі №67 ТК Халықаралық стандарттау жөніндегі халықаралық комитеттің ТК №34 «Тамақ өнімдері» жанындағы толық құқықты өкілі бар, тамақ өнімдері бойынша 7 қосалқы комитетінің құрамына кіреді, оның құрамына университет қызметкерлері мен мамандар қауымдастығының мамандары, азық-түлік өнімдері, кәсіпорындардың кәсіподақтары, сертификаттау органдарының өкілдері кіреді:

ПК-1 – Ұн-жарма және крахмал өнімдері;
ПК-2 – Өсімдік және жануарлар майлары;
ПК-3 – Сүзілген алкогольді сусындар, этил спирті, ірімшік материалдары, шарап, сидр және басқа да жидек шараптары;
ПК-4 – Шығарылған материалдардан, сырадан, минералды сулар мен басқа да алкогольсіз сусындардан жасалған сүзілмеген сусындар өндiрiсi;
ПК-5 – Ет және ет өнімдеру;
ПК-6 – Сүт өнімдері;
ПК-7 – Нан және нан-тоқаш өнімдері, тәтті кондитерлік өнімдер мен макарон өнімдері

Техникалық комитетте жұмыс істейтін және жұмыс істейтін өнеркәсіптегі құжаттар:

  • халықаралық тауарларды шығарудың инновациялық өнімдері мен технологиялары бойынша мемлекеттік стандарттарды әзірлеу;
  • техникалық регламенттердің стандарттарын және халықаралық гармонизация, өңірлік және ұлттық стандарттарға сәйкес сыртқы тамақ өнімдері;
  • тамақ өнiмдерi мен техниканың мемлекеттiк стандарттарына олардың сатыларын қарау кезеңiнде оларды қарауға қатысу;
  • өнімдердің жаңа өнімдерін ұйымдастыру стандарттарын әзірлеуге көмек көрсету.

№67 Техникалық комитетінің ұйымдастырушылары: ОЮЛ Союз переработчиков и хлебопеков Казахстана; АО «Шымкентмай»; ТОО CarlsbergKazakhstan; ТОО АФ Кайнар; ТОО «Қазақ тілі мен әдебиеті» мамандығы бойынша бакалавриат және агропромышленности комплексі, Департамент Комитет туралы Техникалық реттеу және метрология бойынша г. Алматы, ТОО Хлебобараночный комбинат «Аксай», «Прикаспийский центрифтинг» ЖШС, ТОО «Плодоконсервный комбинат« Южный», Союз пищевых компания Казахстана. «Смак АТУ – Инновациялық компания» ЖШС; «Наука АТУ» ЖШС; «Техникалық реттеу және метрология орталығы» ЖШС.

ТК №67 кіші хатшысы және жауапты хатшысы «Техникалық реттеу, метрология және жүйе менеджменті саласында жұмыс істейтін қызметкерлердің біліктілігін арттыру және жетілдіру» тақырыбында семинарға қатысты. Семинарға қатысушылардан сертификат алды.

«KazInSt» РМК, «КазИнМетр» РМК, «НКА» ЖСС Жетекшилерінің, эңбегигі сіңген қызметкер мензетшылардың семинары.

TC №67 ККМ № 526 «Функционалдық тағамдар» және ISO / TC 34 / SC3 «Жемістер мен көкөністер мен олардың туындылары» қосылды.

№ 67 ТМ № ISO / TC 34 / SC5 «Сүт және сүт өнімдері», ISO / TC 34 / SC6 «Ет, құс, балық, жұмыртқа және олардың өнімдері» толық мүшесі болып табылады.

Сондай-ақ, TC №67 – TC 34 / PK9 микробиология, TC 34 / PK10 – жануарларға арналған азық-түлік, TC 34 / PK19 – Bee өнімдеріндегі бақылаушы мүше.

ТК 67 мүше-ұйымдардың тізбесі