7M07501 Стандарттау, сертификаттау және метрология (тағам саласы бойынша)

7М07 Инженерлік, өңдеу және құрылыс салалары(Білім беру саласы)
7М075 Стандарттау, сертификаттау және метрология (тағам саласы бойынша)(Даярлау бағыты)
М130 Стандарттау, сертификаттау және метрология (тағам саласы бойынша)(Білім беру бағдарламаларының тобы)

БББ мақсаты:

Стандарттау және сертификаттау және сапа жүйесі саласындағы кәсіби, ғылыми-педагогикалық дайындықтың терең, жүйелік теориялық білімі мен практикалық дағдылары бар жоғары білікті кадрларды даярлау

Қалыптасатын оқыту нәтижелері:

  • Ғылыми қызметтің түрлі салаларында шет тілін меңгерген, әртүрлі ой-пікірдің логикасын практикалық талдауға қабілетті және дайын, көпшілік алдында сөйлеу, аргументация дағдыларын меңгерген, пікірталастар мен полемиканы жүргізеді

  • Білім саласындағы тарих және ғылым философиясы оның ішінде пәнаралық, негізінде тұтас жүйелі көзқарас пайдалана отырып кешенді зерттейді және жобалайды.

  • Орта кәсіптік және жоғары оқу орындарында педагогикалық қызмет жүргізеді, стандарттау және сертификаттау, сапа жүйесі саласында инновациялық технологияны және ғылыми - зерттеу қызметінің нәтижелерін қолданады

  • Техникалық реттеу және сапа жүйелері саласындағы математикалық, математикалық алгоритмдерді қолдана отырып, ғылыми-зерттеу және техникалық әзірлемелерге арналған жұмыс жоспарлары мен бағдарламаларын жасай алады, әлеуметтік, этикалық және ғылыми көзқарастарды ескере отырып, қорытынды жасау үшін ақпарат жинайды және түсіндіреді

  • Тамақ саласы кәсіпорындарында сапа менеджментінің интеграцияланған жүйесін әзірлеу және енгізу, сәйкестікті бағалау саласындағы аккредиттеу проблемаларын кәсіби деңгейде білуді, түсінуді және шешу қабілетін қолданады,мамандарға да, маман еместерге де ақпаратты, идеяларды, қорытындыларды, проблемалар мен шешімдерді анық және біржақты хабарлайды.

  • Өнімнің сапасын, қауіпсіздігін тұрақты жақсарту бойынша, тамақ эпидемиологиясы мәселелері бойынша инспекциялық қызметті ұйымдастыруға қабілетті, өнімнің экспортын бақылайды және талдайды, мамандарға да, маман еместерге де ақпаратты, идеяларды, қорытындыларды, проблемалар мен шешімдерді анық және біржақты хабарлайды.

  • Кәсіпорынның тиімді стратегиясы мен саясатын қолданады, өндірістегі сапа менеджменті және тамақ қауіпсіздігі жүйелерін практикалық дамытуға қатысады, деректердің статистикалық іріктемесі негізінде өнімнің өмірлік циклінің процестерін талдайды, өзінің білімін, түсінігін және жаңа ортадағы проблемаларды шешу қабілеттерін кәсіби деңгейде қолдана отырып, кең пәнаралық контекстте сандық технологияларды қолданады

  • Техникалық реттеу, кәсіпорындардағы сапа менеджменті, ластаушы заттармен бақылау әдістерін меңгеру, тамақ өнімдерін шығаратын кәсіпорындарда және техникалық реттеу орталықтарында техникалық регламенттерді әзірлеу және есеп беру кезінде ғылыми зерттеулердің әдістері мен нәтижелерін қолданады

  • Техникалық реттеу, кәсіпорындардағы сапа менеджменті, ластаушы заттармен бақылау әдістерін меңгеру, тамақ өнімдерін шығаратын кәсіпорындарда және техникалық реттеу орталықтарында техникалық регламенттерді әзірлеу және есеп беру кезінде ғылыми зерттеулердің әдістері мен нәтижелерін қолданады

  • Кәсіби және ғылыми қызметте стандарттау және сертификаттау саласында зертханалық және эксперименттік зерттеулер көмегімен инспекциялық бақылауды ұйымдастыру мен жүргізуде білімін қолданады, кәсіпорындардағы сапаны басқарады, Академиялық адалдық қағидаттарын сақтай отырып, кәсіпорынның есептілігін ұсынады

Өмір мен оқиғалар туралы көбірек
біздің әлеуметтік желілерде
Онлайн кеңесшіге жазыңыз
Біз жұмыс уақытында сағат
9:00-ден 18:00-ге дейін байланыстамыз