"Erasmus+" академиялық ұтқырлық бағдарламасы
АТУ-да "Erasmus+" академиялық ұтқырлық бағдарламасы бойынша қызметкерлерді консервілеу технологиясы және тағам өнімдерінің сапасы институты өкілдерінен оқыту курсы өтті (Болгария, г. Пловдив): "Тағам технологиясы" саласындағы профессоры, "Жеміс-көкөніс консервілерінің технологиясы" ғылыми мамандығының докторы Тодорка Петрова, "Тағам технологиясы" мамандығы бойынша доцент, "Темекі және темекі бұйымдарының технологиясы" ғылыми мамандығының докторы Виолета Николова және "Қоғамдық тамақтану өнімдерінің технологиясы" бойынша ғылыми мамандығы бойынша профессордың ассистенті Пети Трненская
Оқытудың негізгі бағыттары:
- Азық-түлік технологиясын зерттеу
- Азық-түлік сапасын бақылаудың қолданбалы әдістерімен танысу
- Жеміс-көкөніс өнімдерін қайта өңдеу қалдықтарын кәдеге жарату әдістерімен танысу
- Түрлі аурулардың алдын алу және ағзаның қорғаныш функцияларын күшейту үшін функционалдық тағам өнімдерін өндірудің заманауи технологияларын енгізу; тағам өнімдерін жобалаудың заманауи әдістері негізінде халықтың әртүрлі жас топтары үшін жаңа тағам өнімдерін жасау технологиялары.
Оқу барысында университеттің ғылыми қызметкерлерімен кездесулер мен тәжірибе алмасу, ғылыми зерттеулердің нәтижелері мен одан әрі ынтымақтастық мүмкіндіктерін бірлесіп талқылау өтті.