АТУ-да "Тағам өнеркәсібінің инновациялық дамуындағы жасыл және үнемді технологиялар"
АТУ-да "Тағам өнеркәсібінің инновациялық дамуындағы жасыл және үнемді технологиялар" қысқа мерзімді курсы іске қосылды, ол салаларға тұрақты даму мен инновациялар бағытындағы маңызды қадам болды. Бұл курс қатысушыларды жаңа біліммен байытып қана қоймай, сонымен қатар жетекші сарапшылар мен сала мамандары арасында тәжірибе мен идеялармен алмасу алаңына айналды.
"Орталық Азиядағы экономикалық өсу секторлары үшін Кәсіптік білім беру" жергілікті субсидиялары/гранты жобасының және ICON серіктестерінің, халықаралық ынтымақтастық жөніндегі Герман қоғамының (GIZ) қолдауының арқасында АТУ құзыреттілік орталығы бұл жобаны сәтті жүзеге асырды.
Курс жаттықтырушысы-жасыл және үнемді технологиялар саласында білімі мен тәжірибесі бар әлемнің Серікқызы Мира қатысушыларға тағам өнеркәсібіндегі бағыттың заманауи инновациялық тәсілдерін зерделеуге бірегей мүмкіндік берді.
Курстың сарапшылары ретінде көрнекті мамандар сөз сөйледі: АТУ бірінші проректоры, Нұрахметов Бауыржан Құмарғалиұлы және АТУ академиялық мәселелер жөніндегі проректоры Байболова Ләззат Кемербекқызы курсты енгізу және цифрландыру жөніндегі маман Калабина Анастасия курс қатысушыларын жасанды интеллект негізінде виртуалды сарапшы ретінде таныстырды.
ICON және GIS өкілдері ретінде Д. Нурадтинов, Ханс Мартин Диц сөз сөйледі.
Іс-шара бизнес өкілдері, бейінді бизнес-қауымдастықтар, мемлекеттік қызметкерлер кәсіби және қоғамдық қауымдастықтар үшін кездесу орнына айналды, бұл салада жасыл және үнемді технологияларды ілгерілету үшін тәжірибе мен идеялармен алмасуға ықпал етті.