Құттықтаймыз!!!

Құттықтаймыз!!! АТУ ғалымдарының 5 жобасы Қазақстан Республикасы Ғылым және жоғары білім министрлігінің 2024-2026 жылдарға арналған ғылыми және (немесе) ғылыми-техникалық жобалар бойынша гранттық қаржыландыру конкурсының жеңімпаздары атанды.

  • AP23490384 жобасы өсімдік дақылдарымен байытылған мұздатылған қамырды жеделдетіп дайындаудың инновациялық технологиясын әзірлеу. Жетекшісі - Тұрсынбаева Ш.
  • AP23490268 жобасы ауылшаруашылық және тағам өнімдерінің сақталуын қамтамасыз ету үшін радиациялық өңдеуді әзірлеу және тәжірибелік сынақтан өткізу. Жетекшісі - Уажанова Р.У.
  • AP23489874 жобасы кондитерлік өнімдерді байыту үшін жергілікті Өсімдік шикізатын қайта өңдеу негізінде табиғи сығындыларды өндірудің жұмсақ технологиясын әзірлеу. Жетекшісі - Набиева Ж.С.
  • AP23488862 жобасы технологиялық көрсеткіштері төмен ет-сүт шикізатын терең өңдеудің қарқынды тәсілдерінің кешенін әзірлеу және олардың негізінде фортификацияланған өнімдерді алу. Жетекшісі - Таева А.М.
  • AP23488390 жобасы отандық тритикале сорттарынан ұн негізінде ашытқысыз нан өнімдерін дайындаудың жеделдетілген технологиясын әзірлеу. Жетекшісі - Изтаев А.И.

Бұл жобалар 2024-2026 жылдар аралығында іске асырылатын болады. Қаржыландырудың жалпы сомасы 558 млн.600 мың теңгені құрайды.