"Жастық және даналық" номинациясы бойынша жеңімпазы
АТУ-дың Тағам технологиялары факультетінің, "Тағам өнімдерінің технологиясы" кафедрасының 3 курс студенті Мерей Жексеналы Қазақстан мен біздің университеттің ислам елдерінің арасында Қазан қаласында өткен Ю. Ахметзянов атындағы жас аспаздарының беделді халықаралық турнирінде намысын қорғап, "Жастық және даналық" номинациясы бойынша жеңімпаз атанды!
Турнирге 11 елдің өкілдері қатысты. Іс-шараның барлық қатысушылары өздерінің бірегей аспаздық шеберлігі мен командалық рухын көрсетті, ең бастысы, өз елдерінің мәдениетін, әдет-ғұрпын және ұлттық тағамдарын таныстырды.
Мерей өзінің аспаздық шедеврлерін беделді қазылар алқасына ұсынды: жылқы етінен Стейк Сүр ет, азиялық соус пен құрт қосылған сиыр етінен Карпачо және кілегейлі соус пен құрт қосылған жеті шелпек.
Мұндай беделді турнирге қатысу студенттерге осындай жарыстардан бастаған халықаралық танымал кәсіпқойларға айналған беделді аспазшылардан кері байланыс алуға бірегей мүмкіндік береді. Аталмыш іс-шаралар кәсіби шеберлік деңгейін арттырып қана қоймайды, сонымен қатар аспаздық өнерде жаңа биіктерге жетуге шабыттандырады.
АТУ басшылығына және "Қазақстан Республикасының рестораторлар клубы" қауымдастығына турнирге қатысуды ұйымдастырғаны үшін алғыс айтамыз!
6В07201 Азық түлік өнімдерінің технологиясы
АТУ коды 053
АТУ-ға түсіңіз!!! Ең үздік білімді таңдаңыз!!!
Толығырақ: +7 707 221 88 08, +7 (727) 221 88 08