Зерттеу және ғылыми жұмыстар

Тағам технологиясы факультеті көптеген ғылыми-зерттеу жұмыстарын жүргізеді. Зерттеулер жүргізуге факультеттің студенттері, магистранттары, докторанттары мен ғалымдары белсенді қатысады. Зерттеулерге қатысу негізгі пәндерді, ғылыми бағыттарды тереңірек игеруге және оның перспективаларын жақсы көрсетуге мүмкіндік береді.

Факультеттің негізгі басым ғылыми бағыттары:

  • Емдік-профилактикалық мақсаттағы нан пісіру және макарон өнімдерінің ассортиментін жасау;
  • Функционалдық мақсаттағы ресурстарды үнемдейтін ет және сүт өнімдерінің биотехнологиясы;
  • Ауыл шаруашылығы шикізатын биоконверсиялау, АӨК кәсіпорындарының қалдықтарын тамақ және жемшөп өнімдеріне қайта өңдеу және кәдеге жарату;
  • Жаңа қалдықсыз экологиялық таза ” суық ” тамақ технологиясын жасау
  • Азық-түлік және жеңіл өнеркәсіп кәсіпорындарының ағынды суларын органикалық ластаушы заттар мен биогендік элементтерден тазартудың экологиялық қауіпсіз және экономикалық тиімді технологиялары.

Факультет қызметкерлері мен білім алушылары жыл сайын түрлі халықаралық және республикалық ғылыми-практикалық конференцияларға, олимпиадаларға, конкурстарға қатысып, жүлделі орындарға ие болады.

Өмір мен оқиғалар туралы көбірек
біздің әлеуметтік желілерде

Галерея

Онлайн кеңесшіге жазыңыз
Біз жұмыс уақытында сағат
9:00-ден 18:00-ге дейін байланыстамыз