6B07 Инженерные, обрабатывающие и строительные отрасли
Білім беру саласының коды және жіктелуі
6B072 Өндірістік және өңдеу салалары
Дайындық бағыттарының коды және жіктелуі
B068 Азық-түлік өнімдерінің өндірісі
Білім беру бағдарламаларының тобы
БББ мақсаты
Заманауи экономика мен еңбек нарығының талаптарына жауап беретін кәсіби және әлеуметтік құзыреттері бар тамақ өнеркәсібінің ет, балық, сүт, консерві мен қоғамдық тамақтану салаларының кәсіпорындары үшін жоғары білікті кадрлар даярлау.
Қалыптасатын оқыту нәтижелері
- Кәсіби қызмет саласында экономика негіздері, құқық және тіршілік қауіпсіздігі білімін пайдаланады
- Тамақ өнімдерін өндіру саласындағы кәсіби міндеттерді шешуде математика білімін, физика және механика заңдарын қолданады
- Ғылыми қызметтегі және тамақ өнімдерін өндірудегі кәсіби міндеттерді шешуде жаратылыстану пәндерінің негізгі заңдарын қолданады
- Кәсіби қызмет саласында ғылыми зерттеу әдістерін, академиялық жазу жанрларын және ғылыми этика қағидаларын біледі
- Тамақ өнеркәсібі мен қоғамдық тамақтандырудың қазіргі заманғы кәсіпорындары жағдайында еңбек қауіпсіздігін және еңбекті қорғауды қамтамасыз етеді
- Тамақ өнеркәсібі (ет, балық, сүт, консерві) және қоғамдық тамақтану кәсіпорындарында жоғары сапалы өнім шығару бойынша технологиялық процесті ұйымдастырады
- Нормативтік құжаттарға сәйкес өндірілетін тамақ өнімдері мен көрсетілетін қызметтердің сапасын бақылау жүйесінің тиімді жұмыс істеуін ұйымдастырады
- Қауіпсіздік техникасы талаптарына сәйкес тамақ өнеркәсібі мен қоғамдық тамақтандыру кәсіпорындарында технологиялық жабдықтардың әртүрлі түрлерін тиімді пайдаланады
- Тамақ өндірісі мен қоғамдық тамақтану кәсіпорындарын жобалауға, қайта құруға және жарақтандыруға қатысады
- Тамақ өнімдерін өндіру тиімділігін арттыру және практикалық міндеттерді шешу үшін ғылыми білімді пайдаланады
- Тамақ өнеркәсібі және қоғамдық тамақтану саласында бизнесті ұйымдастыруда экономика және кәсіпкерлік білімін қолданады
- Кәсіби қызмет саласында заманауи техниканы, ақпараттық және цифрлық технологияларды пайдаланады
Образовательные програмы
производственная, управленческая, научно-исследовательская, образовательная
- организационная
- управленческая
- производственная
- технологическая
- научно-исследовательская
предприятия пищевой промышленности, проектные организации, НИИ, колледжи, вузы
Дайындық бағытына лицензиясының нөмірі
Приказ МОН РК № 299 от 28.03.2019 г. Государственная лицензия АВ 0137401 от 03.02.2010 г.