Жетістіктері

Кафедра оқытушылары – Қазақстан Республикасының тамақ және қайта өңдеу өнеркәсібінің алдыңғы қатарлы кәсіпорындарында, жақын және алыс шет елдерде тағылымдамадан өткен, үлкен ғылыми-педагогикалық және практикалық тәжірибесі бар жетекші ғалымдар мен мамандар. Студенттерді, магистранттар мен докторанттарды оқытуға жаратылыстану пәндерінің жетекші оқытушылары тартылады.

Кафедра оқытушылары білім беру бағдарламасын жетілдіруге және оқытудың тиімділігін арттыруға белсенді қатысады. Осы мақсатта жыл сайын оқу-әдістемелік әдебиеттерді шығару жоспарына сәйкес монографиялар әзірленіп, шығарылады. Біздің кафедра оқытушылары бірнеше рет "Жоғары оқу орнының үздік оқытушысы" мадақтамасымен марапатталған:

Лесова Жаниха Төреқызы - «ЖОО үздік оқытушысы 2010 жыл»
Әбжанова Шолпан Аманкелдіқызы - «ЖОО үздік оқытушысы 2015 жыл»
Шаяхметова Интык Шаяхметовна - «ЖОО үздік оқытушысы 2018 жыл»
Божбанов Әлихан Жақсыбекұлы - «ЖОО үздік оқытушысы 2021 жыл»

ПОҚ жетістіктері

АТУ оқытушысы «Тағам биотехнологиясы» кафедрасының қауымдастырылған профессоры Лесова Ж.Т.  «II Халықаралық кітап басылымы» конкурсына қатысқаны үшін бірінші дәрежелі дипломдармен және ТМД-ның «Үздік педагог-2022» төсбелгісімен марапатталды.

«Тағам биотехнологиясы» кафедрасының қауымдастырылған профессоры Божбанов А. Ж.  Президент Қасым-Жомарт Кемелұлы Тоқаевтың білім беру ұйымдарының педагогтары мен білім алушылары арасында «Тәуелсіздік ең қымбат» бағдарламалық мақаласын дәріптеу мақсатында өткізілген «биология бойынша Үздік педагог-2022» республикалық конкурсына қатысып, 1 дәрежелі дипломмен және «Қазақстанның білім беру саласының» төсбелгісімен марапатталды үздігі білім беру саласындағы ерекше еңбегі үшін куәлік берілді.

Кафедрада инициативасымен ҒЗЖ өткізіледі: 1) «Ақуызды жемшөп қоспаларын қолдану кезінде мал шаруашылығының биологиялық қауіпсіз және толыққанды геродиетикалық өнімін алу», ғылыми жетекшісі Абжанова Ш.А., іске асыру жылдары: 2023-2025. 2) «Тағамдық және биологиялық құндылығы жоғары макарон өнімдерінің технологиясын әзірлеу» (Ж.С. Набиева жобаны орындаушы болып табылады, іске асыру жылдары: 2021-2023).

Кафедрада 3 бастамашыл ҒЗЖ аяқталды:

  1. Генофондты көбейту және сақтау мақсатында in vitro жағдайында дәрілік өсімдіктердің сирек түрлерін микроклондау тәсілдерін әзірлеу (Лесова Ж. Т., іске асыру жылдары: 2019-2021);
  2. Ауыл шаруашылығы және Өнеркәсіптік органикалық қалдықтарды қайта өңдеу бойынша биотехнологиялық әдістерді зерттеу (Божбанов А. Ж., іске асыру жылдары: 2019-2021);
  3. Функционалдық ингредиенттер негізінде арнайы мақсаттағы тамақ өнімдерінің (армиялық тамақтану) технологиясын әзірлеу (Жақсылықова Г.Н., Набиева Ж.С., іске асыру жылдары: 2019-2021), жұмыстар бастамашыл ҒЗЖ бекітілген тақырыптық жоспарларына сәйкес орындалды.

Халықаралық академиялық ұтқырлық аясында «Тамақ биотехнологиясы» кафедрасында келесі оқытушылар сабақ өткізді:

  • Жақсылықова Г.Н. Әбу Әли Ибн Сино атындағы Бұхара мемлекеттік медицина институтында қашықтықтан білім беру технологияларын қолдана отырып дәріс оқыды және білім алушыларға «Өндірістегі сапаны бақылауды ұйымдастыру» пәні бойынша 2022 жылғы «25» сәуірден 2022 жылғы «07» мамырға дейін консультациялар өткізді.
  • Абжанова Ш.А. Әбу Әли Ибн Сино атындағы Бұхара мемлекеттік медицина институтында қашықтықтан білім беру технологияларын қолдана отырып дәріс оқыды және 2022 жылғы «25» сәуірден бастап 2022 жылғы «07» мамырға дейін «Тамақ өнімдерінің қауіпсіздігі менеджменті жүйесі» пәні бойынша білім алушыларға консультациялар өткізді.
  • Божбанов А.Ж. ҚазаУТБ-да (Нұр – сұлтан Қ.) лекline режимде дәріс оқыды және 6В05101-Биотехнология мамандығының білім алушыларына «Өнеркәсіптік биотехнология» пәні бойынша 2 кредит көлемінде 2022 жылғы 28 сәуірден 2022 жылғы 15 наурызға дейін консультациялар өткізді.
  • Каташева А.Ч. М.Әуезов атындағы ОҚМУ-де (Шымкент қ.) лекline режимде дәріс оқыды және 6В05101-Биотехнология мамандығының білім алушыларына 2022 жылғы 07 наурыздан бастап 2022 жылғы 08 сәуірге дейін «Жануарлар биотехнологиясы» пәні бойынша 2 кредит көлемінде консультациялар өткізді.
  • Әлібаева Б.Н.. М.Әуезов атындағы ОҚМУ-да (Шымкент қ.) Online режимде дәріс оқыды және 6в05101-Биотехнология мамандығы бойынша 2022 жылғы 07 наурыздан бастап 2022 жылғы 08 сәуірге дейін 2 кредит көлемінде «Food microbiology»пәні бойынша коммуникаторларға кеңес берді.

2021-2022 оқу жылында Лесовой Ж.Т. мен Нусупов А.А. жетекшілігімен студенттер мен магистранттар Стартап жобаға қатысып, 300 000 теңге ұтып алды.

Жетенова М.АТУ «Ғылым.Білім.Жастар» баяндамасымен: «Түрлі-түсті картоптың вируссыз отырғызу материалын алу шарттарын зерделеу» 3 дәрежелі дипломмен марапатталды, АТУ, Алматы қ., 21 Сәуір 2022 ж. (ғылыми жетекшісі Лесова Ж. Т.).

Кафедраның ПОҚ әзірлемелерін, сондай-ақ ғылыми өнімдерді таныстыру бойынша түрлі көрмелерге белсенді қатысады.

Набиева Ж. С.  техникалық және академиялық зерттеулер институты (ITAR) (Стамбул, Түрция) ұйымдастырған «Медициналық, биологиялық және фармацевтикалық ғылымдар жөніндегі халықаралық конференция (МБФҒЖХК-2022)»» халықаралық конференциясына қатысты.

Жақсылықова Г. Н., Абжанова Ш. А, Надирова С. А., Набиева Ж. С., Әсембаева Э. К. 2023 жылдың мамыр айында «Бірінші халықаралық ғылыми-практикалық конференция, Мемлекеттік биотехнологиялық университет» БХҒПК(Украина) қатысты.

2023 жылдың наурыз айында Сейдахметова З.Ж., Ғабдуллина Е.Ж., Әсембаева Э.К. магистранттармен «Биотехнология: Болашаққа бағдар» атты ІХ Халықаралық ғылыми-практикалық конференцияға қатысты. (Ставрополь, РФ).

Маматаева А.Т. жоғары және жоғары оқу орнынан кейінгі білім беру саласындағы «Үздік оқытушы» атағын беру туралы куәлікті еліміздің жоғары білім беру жүйесін дамытуға қосқан елеулі үлесі және жоғары білікті мамандарды даярлау жөніндегі үлкен еңбегі үшін алды.

2023 жылдың мамыр айында Божбанов А. Ж.  «Қазақстанның Білім және ғылым жүйесін дамытуға қосқан зор үлесі және жоғары білікті мамандарды даярлаудағы зор еңбегі үшін» А. Байтұрсынова атындағы дипломын алды.

Өмір мен оқиғалар туралы көбірек
біздің әлеуметтік желілерде

Галерея

Онлайн кеңесшіге жазыңыз
Біз жұмыс уақытында сағат
9:00-ден 18:00-ге дейін байланыстамыз