Кафедра оқытушылары – Қазақстан Республикасының тамақ және қайта өңдеу өнеркәсібінің алдыңғы қатарлы кәсіпорындарында, жақын және алыс шет елдерде тағылымдамадан өткен, үлкен ғылыми-педагогикалық және практикалық тәжірибесі бар жетекші ғалымдар мен мамандар. Студенттерді, магистранттар мен докторанттарды оқытуға жаратылыстану пәндерінің жетекші оқытушылары тартылады.
Кафедра оқытушылары білім беру бағдарламасын жетілдіруге және оқытудың тиімділігін арттыруға белсенді қатысады. Осы мақсатта жыл сайын оқу-әдістемелік әдебиеттерді шығару жоспарына сәйкес монографиялар әзірленіп, шығарылады. Біздің кафедра оқытушылары бірнеше рет "Жоғары оқу орнының үздік оқытушысы" мадақтамасымен марапатталған:
Лесова Жаниха Төреқызы - «ЖОО үздік оқытушысы 2010 жыл»
Әбжанова Шолпан Аманкелдіқызы - «ЖОО үздік оқытушысы 2015 жыл»
Шаяхметова Интык Шаяхметовна - «ЖОО үздік оқытушысы 2018 жыл»
Божбанов Әлихан Жақсыбекұлы - «ЖОО үздік оқытушысы 2021 жыл»
АТУ оқытушысы «Тағам биотехнологиясы» кафедрасының қауымдастырылған профессоры Лесова Ж.Т. «II Халықаралық кітап басылымы» конкурсына қатысқаны үшін бірінші дәрежелі дипломдармен және ТМД-ның «Үздік педагог-2022» төсбелгісімен марапатталды.
«Тағам биотехнологиясы» кафедрасының қауымдастырылған профессоры Божбанов А. Ж. Президент Қасым-Жомарт Кемелұлы Тоқаевтың білім беру ұйымдарының педагогтары мен білім алушылары арасында «Тәуелсіздік ең қымбат» бағдарламалық мақаласын дәріптеу мақсатында өткізілген «биология бойынша Үздік педагог-2022» республикалық конкурсына қатысып, 1 дәрежелі дипломмен және «Қазақстанның білім беру саласының» төсбелгісімен марапатталды үздігі білім беру саласындағы ерекше еңбегі үшін куәлік берілді.
Кафедрада инициативасымен ҒЗЖ өткізіледі: 1) «Ақуызды жемшөп қоспаларын қолдану кезінде мал шаруашылығының биологиялық қауіпсіз және толыққанды геродиетикалық өнімін алу», ғылыми жетекшісі Абжанова Ш.А., іске асыру жылдары: 2023-2025. 2) «Тағамдық және биологиялық құндылығы жоғары макарон өнімдерінің технологиясын әзірлеу» (Ж.С. Набиева жобаны орындаушы болып табылады, іске асыру жылдары: 2021-2023).
Кафедрада 3 бастамашыл ҒЗЖ аяқталды:
Халықаралық академиялық ұтқырлық аясында «Тамақ биотехнологиясы» кафедрасында келесі оқытушылар сабақ өткізді:
2021-2022 оқу жылында Лесовой Ж.Т. мен Нусупов А.А. жетекшілігімен студенттер мен магистранттар Стартап жобаға қатысып, 300 000 теңге ұтып алды.
Жетенова М.АТУ «Ғылым.Білім.Жастар» баяндамасымен: «Түрлі-түсті картоптың вируссыз отырғызу материалын алу шарттарын зерделеу» 3 дәрежелі дипломмен марапатталды, АТУ, Алматы қ., 21 Сәуір 2022 ж. (ғылыми жетекшісі Лесова Ж. Т.).
Кафедраның ПОҚ әзірлемелерін, сондай-ақ ғылыми өнімдерді таныстыру бойынша түрлі көрмелерге белсенді қатысады.
Набиева Ж. С. техникалық және академиялық зерттеулер институты (ITAR) (Стамбул, Түрция) ұйымдастырған «Медициналық, биологиялық және фармацевтикалық ғылымдар жөніндегі халықаралық конференция (МБФҒЖХК-2022)»» халықаралық конференциясына қатысты.
Жақсылықова Г. Н., Абжанова Ш. А, Надирова С. А., Набиева Ж. С., Әсембаева Э. К. 2023 жылдың мамыр айында «Бірінші халықаралық ғылыми-практикалық конференция, Мемлекеттік биотехнологиялық университет» БХҒПК(Украина) қатысты.
2023 жылдың наурыз айында Сейдахметова З.Ж., Ғабдуллина Е.Ж., Әсембаева Э.К. магистранттармен «Биотехнология: Болашаққа бағдар» атты ІХ Халықаралық ғылыми-практикалық конференцияға қатысты. (Ставрополь, РФ).
Маматаева А.Т. жоғары және жоғары оқу орнынан кейінгі білім беру саласындағы «Үздік оқытушы» атағын беру туралы куәлікті еліміздің жоғары білім беру жүйесін дамытуға қосқан елеулі үлесі және жоғары білікті мамандарды даярлау жөніндегі үлкен еңбегі үшін алды.
2023 жылдың мамыр айында Божбанов А. Ж. «Қазақстанның Білім және ғылым жүйесін дамытуға қосқан зор үлесі және жоғары білікті мамандарды даярлаудағы зор еңбегі үшін» А. Байтұрсынова атындағы дипломын алды.