№ 67 Техникалық комитет

№ 67 техникалық комитетінің төрағасы 

Уажанова Раушангуль Улангазиевна

№ 67 техникалық комитетінің төрағасы, доцент

 

Жауапты хатшы, PhD 

Тунгышбаева  Улбала Облбековна

PhD, ассоциированный профессор АТУ

№ 67 техникалық комитеттің мақсаты: салалық ұлттық стандарттауды құру процесінде барлық мүдделі тараптардың консенсусын қамтамасыз ету, осылайша стандарттардың сапасын жоғары ғылыми - техникалық деңгейге көтеру.

ТК келесі функцияларды анықтайды:

  • стандарттау жөніндегі құжаттарды әзірлеуге қатысады және оларды әзірлейді;
  • стандарттау жөніндегі техникалық комитет мүшелерімен бекітілген қызмет саласына сәйкес ұлттық стандарттар жобаларының мазмұнын техникалық талқылауды ұйымдастырады;
  • стандарттарды қолдану мониторингін жүзеге асырады;
  • ұлттық стандарттау жоспарын қалыптастыру бойынша ұсыныстар енгізеді;
  • университет атынан өз құзыретіне кіретін мәселелер бойынша мемлекеттік органдарға, заңды немесе жеке тұлғаларға сұрау салулар жібереді;
  • стандарттау саласындағы ғылыми зерттеулерге қатысады;
  • стандарттау жөніндегі халықаралық және өңірлік ұйымдардың стандарттау жөніндегі техникалық комитеттерінің жұмысына қатысады;

№67 ТК бекітілген стандарттау объектілерінің (қызмет саласының) тізбесі:

  • 67.100.01 - жалпы сүт және сүт өнімдері;
  • 67.100.30 - ірімшік;
  • 67.100.40 - кондитерлік өнімдер (балмұздақ);
  • 67.100.99 - өзге де сүт өнімдері:
  • сүтті өңдеудің жаңа әдістері;
  • түйе, сиыр, ешкі сүтінен жасалған өнімдер және басқа да шикізаттар;
  • қайталама шикізаттан жасалған өнімдер;
  • ұлттық сүт өнімдері балалар тағамы;
  • сүт өнеркәсібінде қолданылатын микроорганизмдер.
  • 67.120 - ет және ет өнімдері;
  • 67.120.01 - жалпы жануарлар өнімдері (шұжықтар мен шұжықтар);
  • 67.120.99 - өзге де жануарлар өнімдері: дәстүрлі емес ет шикізатынан жасалған өнімдер (қоян, түйеқұс еті және басқалар).
  • 67.220.10 - дәмдеуіштер мен дәмдеуіштер;
  • 67.220.20 - тағамдық қоспалар (тамақ концентраттары, өңеш хош иісті және басқа да өнімдер).

№ 67 ТК №526 "Функционалдық тамақ өнімдері" ККМ және 226 "ет және ет өнімдері" ККМ, №003 "нан-тоқаш және макарон өнімдері"ККМ мүшесі болып табылады.

ТК №67-ISO/TC 34/SC3 "жемістер мен өсімдіктер мен заттар жеткізілген өнімдер", ISO/TC 34/SC5 "сүт және сүт өнімдері", ISO/TC 34/SC6 "ет, мәдениет, балық, жұмыртқа және тейр өнімдері"толық мүшесі. Сондай-ақ, №67 ТК ISO/КО 34/SC9 – "Microbiology", ISO/КО 34/SC10 – "Animal feeding stuffs", ISO/КО 34/SC19 – "Bee products"байқаушы мүшесі болып табылады.

№ 67 техникалық комитетке мүше ұйымдар: "Қазақстан стандарттау және сертификаттау институты" РМК Алматы облысы бойынша филиалы, "Қазақстанның Сүт одағы" ЗТБ, Қазақстанның астық өңдеушілер одағы, "қазақ қайта өңдеу және тамақ өнеркәсібі ғылыми-зерттеу институты" ЖШС, "Қазақ қайта өңдеу және тамақ өнеркәсібі ғылыми-зерттеу институты"ЖШС Астана филиалы, "Қазақ агроөнеркәсіптік кешен экономикасы және ауылдық аумақтарды дамыту ғылыми-зерттеу институты" ЖШС, Еуразия ұлттық университеті. Л.Н. Гумилева, "Техникалық реттеу және метрология орталығы" ЖШС, "Каспий маңы сертификаттау орталығы" ЖШС филиалы, "Антиген" ҰКП, "ШымкентМай" АҚ

Жүктеу файлдары

Онлайн кеңесшіге жазыңыз
Біз жұмыс уақытында сағат
9:00-ден 18:00-ге дейін байланыстамыз