Topics of graduation works OP 6B07501-Standardization, certification and metrology (in the food industry)
№ п/п |
Last name , first name, patronymic of the student |
Topic of the thesis (project) |
Type of GW/GP |
Surname, first name, patronymic of the project thesis supervisor, position, academic degree, title |
Signature of the head of the thesis (project) |
||
in Kazakh |
in Russian |
in English |
|||||
Educational program – 6B07501-Standardization, certification and metrology (in the food industry) Educational trajectory – Quality Management the language of instruction is Kazakh |
|||||||
1 |
Tagaeva Zamira Maratovna |
Қызмет көрсету саласындағы өнімдер мен сапа жүйелерін сертификаттау |
Сертификация продукции и систем качества в сфере услуг |
Certification of products and quality systems in the service sector |
graduate work |
Uazhanova R.U., Doctor of Technical Sciences, Acting Professor |
|
2 |
Kuanysheva Aruzhan Orazbekovna |
"Алиби" ЖШС сапа менеджменті жүйесінің сыртқы және ішкі факторларын талдау |
Анализ внешних и внутренних факторов среды системы менеджмента качества на ТОО "Алиби" |
Analysis of external and internal factors of the quality management system environment at Alibi LLP |
graduate work |
Uazhanova R.U., Doctor of Technical Sciences, Acting Professor |
|
3 |
Karboz Zhansaya Kurmanbekovna |
Сапа менеджменті жүйесін сертификаттау кезінде кәсіпорынның метрологиялық қамтамасыз етілуінің сәйкестігін бағалау әдісі |
Метод оценки соответствия метрологического обеспечения предприятия при сертификации его системы менеджмента качества |
Method of conformity assessment of metrological support of an enterprise during certification of its quality management system |
graduate work |
Yerzhigitov E.S.,Candidate of Agricultural Sciences senior lecturer |
|
4 |
Zholdaskali Aidana Utegenovna |
Бұзылмайтын сынау және бақылау нәтижелерінің дәлдігі мен сенімділігін арттыру жүйесін құру |
Создание системы повышения точности и достоверности результатов неразрушающих испытаний и контроля |
Creation of a system to improve the accuracy and reliability of the results of non-destructive testing and control |
graduate work |
Yerzhigitov E.S.,Candidate of Agricultural Sciences senior lecturer |
|
5 |
Nurbekova Zhansaya Maratovna |
Кондитерлік өндірісте тағам бояғыштарының сапасы мен қауіпсіздігін бақылау жүйесін жетілдіру |
Совершенствование системы контроля качества и безопасности пищевых красителей на кондитерском производстве |
Improvement of the quality control system and safety of food dyes in confectionery production |
graduate work |
Zheldybaeva A. A., Candidate of Chemical Sciences, Assoc.Professor |
|
6 |
Dautova Azhar Rustamovna |
Өсімдік шикізатынан тағамдық талшықтарды пайдалана отырып, кондитерлік өнімдердің қауіпсіздігін талдау және зерттеу |
Анализ безопасности и исследование кондитерских изделий с использованием пищевых волокон из растительного сырья |
Safety analysis and research of confectionery products using dietary fiber from vegetable raw materials |
graduate work |
Zheldybaeva A. A., Candidate of Chemical Sciences, Assoc.Professor |
|
7 |
Kasymzhanova Zeynep Rizabekovna |
Кедендік одақ техникалық регламент талаптарына ұнды кондитерлік өнімдердің сәйкестігін растау |
Подтверждение соответствия мучных кондитерских изделий требованиям технического регламента Таможенного союза |
Confirmation of compliance of flour confectionery products with the requirements of the technical regulations of the Customs Union |
graduate work |
Zheldybaeva A. A., Candidate of Chemical Sciences, Assoc.Professor |
|
8 |
Koilibayeva Akerke Sultanbekkyzy |
Тағамдық талшық қосылған мармелад өнімін әзірлеу және қауіпсіздігін зерттеу |
Разработка и исследование безопасности мармелада с добавлением пищевых волокон |
Development and research of the safety of marmalade with the addition of dietary fiber |
graduate work |
Zheldybaeva A. A., Candidate of Chemical Sciences, Assoc.Professor |
|
9 |
Abzhamieva Zhazira Turekhanovna |
ХАССП жүйесіндегі стерильденген ет консервілерін өндірудің микробиологиялық сипаттамалары және қауіпсіздігін бағалау
|
Микробиологические характеристики и оценка безопасности производства мясных стерилизованных консервов в системе ХАССП |
Microbiological characteristics and safety assessment of the production of sterilized canned meat in the HACCP system |
graduate work |
Iztelieva R.A., PhD, assoc.prof. |
|
10 |
Ilesbek Ayazhan Nurgazykyzy |
Құс етінің тауарлық бағалау және уытты элементтерді азайту әдістері |
Способы снижения токсичных элементов и товароведная оценка мяса птицы |
Methods of reducing toxic elements and commodity evaluation of poultry meat |
graduate work |
Iztelieva R.A., PhD, assoc.prof. |
|
11 |
Yerbolatova Fariza Zhumagalievna |
Ет өнімдерін өндірудегі қауіпті факторларды анықтау, бағалау және басқарудың ғылыми-әдістемелік принциптерін әзірлеу |
Разработка научно-методических принципов выявления, оценки и управления опасными факторами при производстве мясной продукции |
Development of scientific and methodological principles for the identification, assessment and management of hazardous factors in the production of meat products
|
graduate work |
Iztelieva R.A., PhD, assoc.prof. |
|
12 |
Nogaybayeva Anel Ruslanovna |
Сүт және сүт өнімдерін орау материалдарын стандарттау жүйесін зерттеу |
Исследование системы стандартизации упаковочных материалов для молока и молочной продукции |
Research of the standardization system of packaging materials for milk and dairy products |
graduate work |
Tungyshbaeva U.O., PhD, assoc.Professor |
|
13 |
Amanzhol Kulanda |
ХАССП қағидаттары негізінде астық өңдеу өнеркәсібінің сапа жүйесінің элементтерін әзірлеу |
Разработка элементов системы качества зерноперерабатывающей промышленности на основе принципов ХАССП |
Development of elements of the quality system of the grain processing industry based on the principles of HACCP |
graduate work |
Tungyshbaeva U.O., PhD, assoc.Professor |
|
14 |
Amirgalinova Aigerim Muratovna |
Қоғамдық тамақтандыруда НАССР жүйесін енгізуді зерттеу және тиімділігін бағалау әдістемесін әзірлеу |
Разработка методики оценки эффективности и исследование внедрения системы НАССР в общественном питании |
Development of a methodology for evaluating the effectiveness and research of the implementation of the HACCP system in public catering
|
graduate work |
Tungyshbaeva U.O., PhD, assoc.Professor |
|
15 |
Adaeva Dayana Bolatovna |
Ет өнімдерінің сапасы мен қауіпсіздігін зерттеудің статистикалық әдістерін қолдану |
Использование статистических методов исследования качества и безопасности мясных продуктов |
The use of statistical methods to study the quality and safety of meat products |
graduate work |
Tattibaeva D.B., senior lecturer, PhD |
|
16 |
Rysbaeva Asemay Sagynbekovna |
Нан-тоқаш өнімдері үшін сапаны бақылаудың жаңа құралдарын қолдану |
Применение новых инструментов контроля качества для хлебо булочных изделий |
Application of new quality control tools for bakery products |
graduate work |
Tattibaeva D.B., senior lecturer, PhD |
|
17 |
Kydyrkozha Gulzira Kydyrkozhaevna |
Балық өнімдерінің сапа менеджменті жүйесіндегі басқару шешімдерін квалиметриялық бағалау |
Квалиметрическая оценка управленческих решений в системе менеджмента качества рыбных изделий |
Qualimetric assessment of management decisions in the quality management system of fish products |
graduate work |
Tattibaeva D.B., senior lecturer, PhD |
|
18 |
Toyshybekova Aigerim Muratovna |
Құс еті өндірісінің сапасын басқаруда статистикалық әдістер жүйесін жетілдіру |
Совершенствование системы статистических методов в управлении качеством производства мяса птицы |
Improvement of the system of statistical methods in quality management of poultry meat production |
graduate work |
Tattibaeva D.B., senior lecturer, PhD |
|
19 |
Kosaeva Akmaral Adylkhanovna |
Соя қосылған ет өнімдерінің сапа қауіпсіздігін стандарттау және зерттеу |
Стандартизация и исследование безопасности качества мясных продуктов с добавлением сои |
Standardization and quality safety research of meat products with soy addition |
graduate work |
Amanova S.S., PhD, senior lecturer |
|
20 |
Baizullina Asem Kadyrgalievna |
Ет жартылай фабрикаты өндірісінің сапасын жақсарту жөніндегі іс-шараларды дайындау |
Подготовка мероприятий по улучшению качества производства мясного полуфабриката |
Preparation of measures to improve the quality of meat semi-finished product production |
graduate work |
Amanova S.S., PhD, senior lecturer |
|
21 |
Amangeldieva Ainur Zakarievna. TiPO |
Ет жартылай фабрикаттарын өндірудің сапасы мен қауіпсіздігін басқаруды жетілдіру |
Совершенствование управления качеством и безопасностью производства мясных полуфабрикатов |
Improvement of quality management and safety of meat semi-finished products production |
graduate work |
Amanova S.S., PhD, senior lecturer |
|
22 |
Zhuldyz Berdauletovna |
Қоғамдық тамақтандыру кәсіпорындарында сапа және қауіпсіздік менеджменті жүйесін ұйымдастыру |
Организация системы менеджмента качества и безопасности на предприятиях общественного питания |
Organization of a quality and safety management system at public catering enterprises |
graduate work |
Amanova S.S., PhD, senior lecturer |
|
23 |
Kasymova Gulsezim Maratovna |
Нан-тоқаш кәсіпорындарында сапаның нысаналы функциясын дамыту және сапа менеджменті жүйесінің элементтерін әзірлеу |
Развитие целевой функции качества и разработка элементов системы менеджмента качества на хлебобулочном предприятий |
Development of the quality objective function and development of elements of the quality management system at the bakery enterprises |
graduate work |
Iztleuov M.K., lecturer |
|
24 |
Akhmedova Ayaulym Abilkhanovna |
Ет өңдеу өндірісінде бәсекеге қабілеттілікті қамтамасыз ету және сапаны басқару |
Обеспечения конкурентноспособности и управление качеством на мясоперерабатывающем производстве |
Ensuring competitiveness and quality management in meat processing production |
graduate work |
Iztleuov M.K., lecturer |
|
25 |
Narymbaeva Aruzhan Muratkyzy |
HACCP сапа жүйесін енгізу және сәйкестікті растау арқылы әртүрлі өндірушілердің сыра сапасын жақсарту |
Улучшение качества пива различных производителей путем внедрения системы качества HACCP и подтверждение соответствия |
Improving the quality of beer from various producers by implementing the HACCP quality system and confirming compliance |
graduate work |
Iztleuov M.K., lecturer |
|
Diploma projects commissioned by enterprises |
|||||||
26 |
Kapi Sayagul Adilbekovna |
Сәйкестікті растаудың экономикалық негізделген әдістерін таңдау негізінде Қазақстан импорттайтын өнімнің қауіпсіздігін бақылау (АСЕАН елдерінен импортталатын өнім мысалында) |
Контроль безопасности импортируемой Казахстаном продукции на основе выбора экономически обоснованных методов подтверждения соответствия (На примере продукции, импортируемой из стран АСЕАН) |
Safety control of products imported by Kazakhstan based on the choice of economically justified methods of conformity assessment (On the example of products imported from ASEAN countries) |
graduation project |
Uazhanova R.U., Doctor of Technical Sciences, Acting Professor |
|
27 |
Tynystanova Nagima Erlanovna |
Тұтынушы үшін ет өнімдеріне сәйкестендіру белгілерін әзірлеу |
Разработка идентификационных признаков для потребителя на мясную продукцию |
Development of identification signs for the consumer for meat products |
graduation project |
Uazhanova R.U., Doctor of Technical Sciences, Acting Professor |
|
28 |
Bayanbay Akzhainak Aibolovna |
Салқындатылған жартылай фабрикаттарды өндіруде технологиялық жүйені басқарудың референтік моделін құру және шешімдерді қабылдау |
Создание референтной модели управления технологической системой и принятия решения при производстве охлажденных полуфабрикатов |
Creation of a reference model of technological system management and decision-making in the production of refrigerated semi-finished products |
graduation project |
Iztelieva R.A., PhD, assoc.prof. |
|
Start Up projects |
|||||||
29 |
Uraltay Aida Yerbolovna |
"Виртус Групп" ЖК тағам кәсіпорнының қызметкерлері арасында қауіпсіздік пен сапаны басқарудың интеграцияланған жүйесі бойынша ішкі оқытудың тиімділігін бағалау бойынша әдістеме әзірлеу |
Разработка методики по оценке эффективности внутреннего обучения по интегрированной системе управления безопасностью и качеством среди работников пищевого предприятия ИП "Виртус Групп" |
Development of a methodology for evaluating the effectiveness of internal training on the integrated safety and quality management system among employees of the food enterprise IP Virtus Group |
graduation project |
Tungyshbaeva U.O., PhD, assoc.Professor |
|
30 |
Murdunova Zhanerke Kanatovna |
Функционалды тамақтану үшін коллаген бар сусын жасау және қауіпсіздікті талдау |
Разработка коллагенсодержащего напитка для функционального питания и анализ безопасности |
Development of a collagen-containing beverage for functional nutrition and safety analysis |
graduation project |
Kazhymurat A.T., senior lecturer, PhD |
|
Educational program – 6B07501-Standardization, certification and metrology (in the food industry) Educational trajectory – Quality Management the language of instruction is Russian |
|||||||
31 |
Zhasbasov Erasyl Myrzabekovich |
Кондитерлік өнімдерді өндіру кезінде сапа жүйесінің элементтерін әзірлеу |
Разработка элементов системы качества при производстве кондитерских изделий |
Development of elements of the quality system in the production of confectionery |
graduate work |
S.T. Asimova, assoc.prof, PhD |
|
32 |
Aydinova Liana Ruslanovna |
Бенчмаркингті ұн кондитерлік өнімдерін өндіруде өндіріс қызметін жетілдіру құралы ретінде пайдалану |
Использование бенчмаркинга как инструмента совершенствования деятельности производства при производстве мучных кондитерских изделий |
The use of benchmarking as a tool for improving production activities in the production of flour confectionery products |
graduate work |
S.T. Asimova, assoc.prof, PhD |
|
Diploma projects commissioned by enterprises |
|||||||
33 |
Bolatova Alina Bolatovna |
Өсімдік пектинімен байытылған сүтті квалиметриялық бағалау |
Квалиметрическая оценка молока обогащённого растительным пектином |
Qualimetric evaluation of milk enriched with vegetable pectin |
graduation project |
S.T. Asimova, assoc.prof, PhD |
|
Start Up projects |
|||||||
34 |
Zhanpeisova Anar Beimbetovna |
Өсімдік пектинін алу технологиясын әзірлеу және детоксикация қасиеттерін талдау |
Разработка технологии получения растительного пектина и анализ детоксикационных свойств |
Development of technology for obtaining vegetable pectin and analysis of detoxification properties |
graduation project |
S.T. Asimova, assoc.prof, PhD |
|