Topics of graduation works OP 6B07501-Standardization, certification and metrology (in the food industry)
|
№ п/п |
Last name , first name, patronymic of the student |
Topic of the thesis (project) |
Type of GW/GP |
Surname, first name, patronymic of the project thesis supervisor, position, academic degree, title |
Signature of the head of the thesis (project) |
||
|
in Kazakh |
in Russian |
in English |
|||||
|
Educational program – 6B07501-Standardization, certification and metrology (in the food industry) Educational trajectory – Quality Management the language of instruction is Kazakh |
|||||||
|
1 |
Tagaeva Zamira Maratovna |
Қызмет көрсету саласындағы өнімдер мен сапа жүйелерін сертификаттау |
Сертификация продукции и систем качества в сфере услуг |
Certification of products and quality systems in the service sector |
graduate work |
Uazhanova R.U., Doctor of Technical Sciences, Acting Professor |
|
|
2 |
Kuanysheva Aruzhan Orazbekovna |
"Алиби" ЖШС сапа менеджменті жүйесінің сыртқы және ішкі факторларын талдау |
Анализ внешних и внутренних факторов среды системы менеджмента качества на ТОО "Алиби" |
Analysis of external and internal factors of the quality management system environment at Alibi LLP |
graduate work |
Uazhanova R.U., Doctor of Technical Sciences, Acting Professor |
|
|
3 |
Karboz Zhansaya Kurmanbekovna |
Сапа менеджменті жүйесін сертификаттау кезінде кәсіпорынның метрологиялық қамтамасыз етілуінің сәйкестігін бағалау әдісі |
Метод оценки соответствия метрологического обеспечения предприятия при сертификации его системы менеджмента качества |
Method of conformity assessment of metrological support of an enterprise during certification of its quality management system |
graduate work |
Yerzhigitov E.S.,Candidate of Agricultural Sciences senior lecturer |
|
|
4 |
Zholdaskali Aidana Utegenovna |
Бұзылмайтын сынау және бақылау нәтижелерінің дәлдігі мен сенімділігін арттыру жүйесін құру |
Создание системы повышения точности и достоверности результатов неразрушающих испытаний и контроля |
Creation of a system to improve the accuracy and reliability of the results of non-destructive testing and control |
graduate work |
Yerzhigitov E.S.,Candidate of Agricultural Sciences senior lecturer |
|
|
5 |
Nurbekova Zhansaya Maratovna |
Кондитерлік өндірісте тағам бояғыштарының сапасы мен қауіпсіздігін бақылау жүйесін жетілдіру |
Совершенствование системы контроля качества и безопасности пищевых красителей на кондитерском производстве |
Improvement of the quality control system and safety of food dyes in confectionery production |
graduate work |
Zheldybaeva A. A., Candidate of Chemical Sciences, Assoc.Professor |
|
|
6 |
Dautova Azhar Rustamovna |
Өсімдік шикізатынан тағамдық талшықтарды пайдалана отырып, кондитерлік өнімдердің қауіпсіздігін талдау және зерттеу |
Анализ безопасности и исследование кондитерских изделий с использованием пищевых волокон из растительного сырья |
Safety analysis and research of confectionery products using dietary fiber from vegetable raw materials |
graduate work |
Zheldybaeva A. A., Candidate of Chemical Sciences, Assoc.Professor |
|
|
7 |
Kasymzhanova Zeynep Rizabekovna |
Кедендік одақ техникалық регламент талаптарына ұнды кондитерлік өнімдердің сәйкестігін растау |
Подтверждение соответствия мучных кондитерских изделий требованиям технического регламента Таможенного союза |
Confirmation of compliance of flour confectionery products with the requirements of the technical regulations of the Customs Union |
graduate work |
Zheldybaeva A. A., Candidate of Chemical Sciences, Assoc.Professor |
|
|
8 |
Koilibayeva Akerke Sultanbekkyzy |
Тағамдық талшық қосылған мармелад өнімін әзірлеу және қауіпсіздігін зерттеу |
Разработка и исследование безопасности мармелада с добавлением пищевых волокон |
Development and research of the safety of marmalade with the addition of dietary fiber |
graduate work |
Zheldybaeva A. A., Candidate of Chemical Sciences, Assoc.Professor |
|
|
9 |
Abzhamieva Zhazira Turekhanovna |
ХАССП жүйесіндегі стерильденген ет консервілерін өндірудің микробиологиялық сипаттамалары және қауіпсіздігін бағалау
|
Микробиологические характеристики и оценка безопасности производства мясных стерилизованных консервов в системе ХАССП |
Microbiological characteristics and safety assessment of the production of sterilized canned meat in the HACCP system |
graduate work |
Iztelieva R.A., PhD, assoc.prof. |
|
|
10 |
Ilesbek Ayazhan Nurgazykyzy |
Құс етінің тауарлық бағалау және уытты элементтерді азайту әдістері |
Способы снижения токсичных элементов и товароведная оценка мяса птицы |
Methods of reducing toxic elements and commodity evaluation of poultry meat |
graduate work |
Iztelieva R.A., PhD, assoc.prof. |
|
|
11 |
Yerbolatova Fariza Zhumagalievna |
Ет өнімдерін өндірудегі қауіпті факторларды анықтау, бағалау және басқарудың ғылыми-әдістемелік принциптерін әзірлеу |
Разработка научно-методических принципов выявления, оценки и управления опасными факторами при производстве мясной продукции |
Development of scientific and methodological principles for the identification, assessment and management of hazardous factors in the production of meat products
|
graduate work |
Iztelieva R.A., PhD, assoc.prof. |
|
|
12 |
Nogaybayeva Anel Ruslanovna |
Сүт және сүт өнімдерін орау материалдарын стандарттау жүйесін зерттеу |
Исследование системы стандартизации упаковочных материалов для молока и молочной продукции |
Research of the standardization system of packaging materials for milk and dairy products |
graduate work |
Tungyshbaeva U.O., PhD, assoc.Professor |
|
|
13 |
Amanzhol Kulanda |
ХАССП қағидаттары негізінде астық өңдеу өнеркәсібінің сапа жүйесінің элементтерін әзірлеу |
Разработка элементов системы качества зерноперерабатывающей промышленности на основе принципов ХАССП |
Development of elements of the quality system of the grain processing industry based on the principles of HACCP |
graduate work |
Tungyshbaeva U.O., PhD, assoc.Professor |
|
|
14 |
Amirgalinova Aigerim Muratovna |
Қоғамдық тамақтандыруда НАССР жүйесін енгізуді зерттеу және тиімділігін бағалау әдістемесін әзірлеу |
Разработка методики оценки эффективности и исследование внедрения системы НАССР в общественном питании |
Development of a methodology for evaluating the effectiveness and research of the implementation of the HACCP system in public catering
|
graduate work |
Tungyshbaeva U.O., PhD, assoc.Professor |
|
|
15 |
Adaeva Dayana Bolatovna |
Ет өнімдерінің сапасы мен қауіпсіздігін зерттеудің статистикалық әдістерін қолдану |
Использование статистических методов исследования качества и безопасности мясных продуктов |
The use of statistical methods to study the quality and safety of meat products |
graduate work |
Tattibaeva D.B., senior lecturer, PhD |
|
|
16 |
Rysbaeva Asemay Sagynbekovna |
Нан-тоқаш өнімдері үшін сапаны бақылаудың жаңа құралдарын қолдану |
Применение новых инструментов контроля качества для хлебо булочных изделий |
Application of new quality control tools for bakery products |
graduate work |
Tattibaeva D.B., senior lecturer, PhD |
|
|
17 |
Kydyrkozha Gulzira Kydyrkozhaevna |
Балық өнімдерінің сапа менеджменті жүйесіндегі басқару шешімдерін квалиметриялық бағалау |
Квалиметрическая оценка управленческих решений в системе менеджмента качества рыбных изделий |
Qualimetric assessment of management decisions in the quality management system of fish products |
graduate work |
Tattibaeva D.B., senior lecturer, PhD |
|
|
18 |
Toyshybekova Aigerim Muratovna |
Құс еті өндірісінің сапасын басқаруда статистикалық әдістер жүйесін жетілдіру |
Совершенствование системы статистических методов в управлении качеством производства мяса птицы |
Improvement of the system of statistical methods in quality management of poultry meat production |
graduate work |
Tattibaeva D.B., senior lecturer, PhD |
|
|
19 |
Kosaeva Akmaral Adylkhanovna |
Соя қосылған ет өнімдерінің сапа қауіпсіздігін стандарттау және зерттеу |
Стандартизация и исследование безопасности качества мясных продуктов с добавлением сои |
Standardization and quality safety research of meat products with soy addition |
graduate work |
Amanova S.S., PhD, senior lecturer |
|
|
20 |
Baizullina Asem Kadyrgalievna |
Ет жартылай фабрикаты өндірісінің сапасын жақсарту жөніндегі іс-шараларды дайындау |
Подготовка мероприятий по улучшению качества производства мясного полуфабриката |
Preparation of measures to improve the quality of meat semi-finished product production |
graduate work |
Amanova S.S., PhD, senior lecturer |
|
|
21 |
Amangeldieva Ainur Zakarievna. TiPO |
Ет жартылай фабрикаттарын өндірудің сапасы мен қауіпсіздігін басқаруды жетілдіру |
Совершенствование управления качеством и безопасностью производства мясных полуфабрикатов |
Improvement of quality management and safety of meat semi-finished products production |
graduate work |
Amanova S.S., PhD, senior lecturer |
|
|
22 |
Zhuldyz Berdauletovna |
Қоғамдық тамақтандыру кәсіпорындарында сапа және қауіпсіздік менеджменті жүйесін ұйымдастыру |
Организация системы менеджмента качества и безопасности на предприятиях общественного питания |
Organization of a quality and safety management system at public catering enterprises |
graduate work |
Amanova S.S., PhD, senior lecturer |
|
|
23 |
Kasymova Gulsezim Maratovna |
Нан-тоқаш кәсіпорындарында сапаның нысаналы функциясын дамыту және сапа менеджменті жүйесінің элементтерін әзірлеу |
Развитие целевой функции качества и разработка элементов системы менеджмента качества на хлебобулочном предприятий |
Development of the quality objective function and development of elements of the quality management system at the bakery enterprises |
graduate work |
Iztleuov M.K., lecturer |
|
|
24 |
Akhmedova Ayaulym Abilkhanovna |
Ет өңдеу өндірісінде бәсекеге қабілеттілікті қамтамасыз ету және сапаны басқару |
Обеспечения конкурентноспособности и управление качеством на мясоперерабатывающем производстве |
Ensuring competitiveness and quality management in meat processing production |
graduate work |
Iztleuov M.K., lecturer |
|
|
25 |
Narymbaeva Aruzhan Muratkyzy |
HACCP сапа жүйесін енгізу және сәйкестікті растау арқылы әртүрлі өндірушілердің сыра сапасын жақсарту |
Улучшение качества пива различных производителей путем внедрения системы качества HACCP и подтверждение соответствия |
Improving the quality of beer from various producers by implementing the HACCP quality system and confirming compliance |
graduate work |
Iztleuov M.K., lecturer |
|
|
Diploma projects commissioned by enterprises |
|||||||
|
26 |
Kapi Sayagul Adilbekovna |
Сәйкестікті растаудың экономикалық негізделген әдістерін таңдау негізінде Қазақстан импорттайтын өнімнің қауіпсіздігін бақылау (АСЕАН елдерінен импортталатын өнім мысалында) |
Контроль безопасности импортируемой Казахстаном продукции на основе выбора экономически обоснованных методов подтверждения соответствия (На примере продукции, импортируемой из стран АСЕАН) |
Safety control of products imported by Kazakhstan based on the choice of economically justified methods of conformity assessment (On the example of products imported from ASEAN countries) |
graduation project |
Uazhanova R.U., Doctor of Technical Sciences, Acting Professor |
|
|
27 |
Tynystanova Nagima Erlanovna |
Тұтынушы үшін ет өнімдеріне сәйкестендіру белгілерін әзірлеу |
Разработка идентификационных признаков для потребителя на мясную продукцию |
Development of identification signs for the consumer for meat products |
graduation project |
Uazhanova R.U., Doctor of Technical Sciences, Acting Professor |
|
|
28 |
Bayanbay Akzhainak Aibolovna |
Салқындатылған жартылай фабрикаттарды өндіруде технологиялық жүйені басқарудың референтік моделін құру және шешімдерді қабылдау |
Создание референтной модели управления технологической системой и принятия решения при производстве охлажденных полуфабрикатов |
Creation of a reference model of technological system management and decision-making in the production of refrigerated semi-finished products |
graduation project |
Iztelieva R.A., PhD, assoc.prof. |
|
|
Start Up projects |
|||||||
|
29 |
Uraltay Aida Yerbolovna |
"Виртус Групп" ЖК тағам кәсіпорнының қызметкерлері арасында қауіпсіздік пен сапаны басқарудың интеграцияланған жүйесі бойынша ішкі оқытудың тиімділігін бағалау бойынша әдістеме әзірлеу |
Разработка методики по оценке эффективности внутреннего обучения по интегрированной системе управления безопасностью и качеством среди работников пищевого предприятия ИП "Виртус Групп" |
Development of a methodology for evaluating the effectiveness of internal training on the integrated safety and quality management system among employees of the food enterprise IP Virtus Group |
graduation project |
Tungyshbaeva U.O., PhD, assoc.Professor |
|
|
30 |
Murdunova Zhanerke Kanatovna |
Функционалды тамақтану үшін коллаген бар сусын жасау және қауіпсіздікті талдау |
Разработка коллагенсодержащего напитка для функционального питания и анализ безопасности |
Development of a collagen-containing beverage for functional nutrition and safety analysis |
graduation project |
Kazhymurat A.T., senior lecturer, PhD |
|
|
Educational program – 6B07501-Standardization, certification and metrology (in the food industry) Educational trajectory – Quality Management the language of instruction is Russian |
|||||||
|
31 |
Zhasbasov Erasyl Myrzabekovich |
Кондитерлік өнімдерді өндіру кезінде сапа жүйесінің элементтерін әзірлеу |
Разработка элементов системы качества при производстве кондитерских изделий |
Development of elements of the quality system in the production of confectionery |
graduate work |
S.T. Asimova, assoc.prof, PhD |
|
|
32 |
Aydinova Liana Ruslanovna |
Бенчмаркингті ұн кондитерлік өнімдерін өндіруде өндіріс қызметін жетілдіру құралы ретінде пайдалану |
Использование бенчмаркинга как инструмента совершенствования деятельности производства при производстве мучных кондитерских изделий |
The use of benchmarking as a tool for improving production activities in the production of flour confectionery products |
graduate work |
S.T. Asimova, assoc.prof, PhD |
|
|
Diploma projects commissioned by enterprises |
|||||||
|
33 |
Bolatova Alina Bolatovna |
Өсімдік пектинімен байытылған сүтті квалиметриялық бағалау |
Квалиметрическая оценка молока обогащённого растительным пектином |
Qualimetric evaluation of milk enriched with vegetable pectin |
graduation project |
S.T. Asimova, assoc.prof, PhD |
|
|
Start Up projects |
|||||||
|
34 |
Zhanpeisova Anar Beimbetovna |
Өсімдік пектинін алу технологиясын әзірлеу және детоксикация қасиеттерін талдау |
Разработка технологии получения растительного пектина и анализ детоксикационных свойств |
Development of technology for obtaining vegetable pectin and analysis of detoxification properties |
graduation project |
S.T. Asimova, assoc.prof, PhD |
|
Main Page Educational programs Practice and employment Scientific activity Material and technical base International cooperation
Main Page Educational programs Scientific activity Practice and employment Material and technical base International cooperation
Main Page Educational programs Practice and employment Material and technical base Achievements Scientific activity International cooperation Topics of master's theses Topics of theses Topics of doctoral dissertations Teaching staff Graduates of the department
Main Page Practice and employment Achievements International cooperation Scientific activity Educational program Material and technical base Research internship