«Тағам өнімдерінің қауіпсіздігі және сапасы» кафедрасының оқытушылары мен қызметкерлері бастама тақырыбы аясында жұмыс істейді:
Технологияларды әзірлеу, азық-түлік шикізатын және тағам өнімдерін өңдеудің сапасы мен қауіпсіздігін зерттеу. Ғылыми жетекшісі: т.ғ.д., проф. Уажанова Р.У., бөлім меңгерушілері Азимова С.Т., Тұңғышбаева У.О.
Кафедра негізінде гранттық қаржыландыру, бағдарламалық-нысаналы қаржыландыру және коммерцияландыру бойынша жобалар жүзеге асырылады:
1.Уажанова Р.У. Гранттық қаржыландыру жобасы: Ауыл шаруашылығы және азық-түлік өнімдерінің сақталуын қамтамасыз ету үшін радиациялық өңдеуді әзірлеу және тәжірибелік сынақтан өткізу. Аяқталу мерзімі: 01.01.2024 - 31.12.2026ж. Қаржыландыру сомасы: 100 928 257 теңге.
Технологияларды дамыту бағытында жүргізілген ғылыми-зерттеу жұмыстарының нәтижелері бойынша азық-түлік шикізатын өңдеу сапасы мен қауіпсіздігін және азық-түлік жүйелерін зерттеу, кандидаттық және докторлық диссертациялар қорғалды: Қажымұрат А.Т. (2022 ж.), Тютебаева Қ.Е., Шалғымбаев Д.А. (2023), Ибраимова С.Е.(2025), Серікбаева А.Н., Белозерцева О.М.(2024), Құрманбаева И.Н., Ахмет Ж.Р., Ұйқасова З.С.(2025)
Кафедра №67 жаңа буынның технологиялары және азық-түлік өнімдері техникалық комиссиясының мүшесі.
Есептік 2025 оқу жылы кафедра қызметкерлерімен 125 еңбек жарияланған оның ішінде жарияланған 79 мақала (Scopus - 22, Scopus/Web of Science – 11, КОКСНВО - 29, шетелде оның ішінде РИНЦ – 15, басқа республикалық басылымдарда - 2), 29 конференция тезистері (шетелде - 21, МНПК - 4, РНПК - 4), АС - 11, ПМ-ге өтінім – 1, бұл өткен 2023-2024 оқу жылымен (83 жарияланым) салыстырғанда 51% артықҚазақстандағы конференцияларда, олимпиадаларда жеңімпаз студенттер және ТМД елдерінде
Қазақстан мен ТМД елдеріндегі конференциялар мен олимпиадалардың жеңімпаз студенттері
|
Конференцияның, конкурстың, көрменің, ғылыми олимпиаданың және т. б. атауы. |
Өткізу орны |
Мерзімдері |
Қатысушылардың т. а. ә, курс, топ |
Нәтижесі |
|
Конкурстар |
||||
|
Ресейлік олимпиада «Мир Олимпиад» |
Ресей |
29.11.2024 |
Жетекші: Изтелиева Р.А.Студент: Хусаинова С.О. |
1 орын |
|
«Мир Олимпиад» халықаралық олимпиадасы |
Ресей, Нижний Новгород қ. |
23.03.2025 |
Мұратбекова Дильназ ЕрсынқызыЖетекші: Серикбаева А.Н. |
1 орын |
|
XII Республикалық пәндік олимпиада |
Павлодар қ. |
29–30.04.2025 |
Жетекші: Изтелиева Р.А.Студент: Хусаинова С.О. |
1 орын |
|
Ресейлік олимпиада «Мир Олимпиад» |
Ресей |
27.11.2024 |
Ишанова М.К.Жетекші: Азимова С.Т. |
1 орын |
|
Ресейлік олимпиада «Мир Олимпиад» |
Ресей |
27.11.2024 |
Пайзулла М.А.Жетекші: Азимова С.Т. |
1 орын |
|
Ресейлік олимпиада «Мир Олимпиад» |
Ресей |
27.11.2024 |
Гридасова С.А.Жетекші: Азимова С.Т. |
1 орын |
|
Ресейлік олимпиада «Мир Олимпиад» |
Ресей |
27.11.2024 |
Тельманова А.К.Жетекші: Азимова С.Т. |
1 орын |
|
«Мир Олимпиад» халықаралық олимпиадасы |
Ресей, Нижний Новгород қ. |
23.03.2025 |
Тажибаева Нурия БейсенбайқызыЖетекші: Серикбаева А.Н. |
1 орын |
|
«Мир Олимпиад» халықаралық олимпиадасы |
Ресей, Нижний Новгород қ. |
23.03.2025 |
Оразалы Сымбат АдилбекқызыЖетекші: Серикбаева А.Н. |
1 орын |
|
Ресейлік олимпиада «Мир Олимпиад» |
Ресей |
02.12.2024 |
Жетекші: Изтелиева Р.А.Студент: Сағынай Д.С. |
1 орын |
|
Ресейлік олимпиада «Мир Олимпиад» |
Ресей |
05.12.2024 |
Жетекші: Изтелиева Р.А. Студент: Сағынай Д.С. |
1 орын |
|
Ресейлік олимпиада «Мир Олимпиад» |
Ресей |
05.12.2024 |
Жетекші: Изтелиева Р.А. Студент: Сахиева Н.Н. |
1 орын |
|
Ресейлік олимпиада «Мир Олимпиад» |
Ресей |
05.12.2024 |
Жетекші: Изтелиева Р.А. Студент: Тажибаева Н.Б. |
1 орын |
|
Барлығы: |
13 |
|||
Стартап жобалары. 2025 жылы студенттер мен магистранттар стартап-жобаларды жүзеге асырды.
|
№ |
«Start-Up ATU» тақырыптарының атауы |
Start-up командасының қатысушылары
|
Бизнес серіктес |
Сомаға орындалған жұмыс |
|
1 |
Стандарттаудың цифрлық платформасы үшін дәнді дақылдарға арналған стандарттар мен техникалық регламенттер базасын әзірлеу |
Серикбаева А.Н, PhD, ассистент-профессор 3-курс студенттері Ізбасар Алтынбек Аликұлы, Кеңесханова Анеля Қуанышқызы, Алматұлы Ердаулет, Жогибаева Шапағат Кәдірқызы
|
|
|
|
2 |
«Жабық циклді инновациялық жүйе: пластикалық қалдықтарды 3D-басып шығару әдісі арқылы жаңа өнімдерге түрлендіру» |
Ахмет Ж.Т.,PhD, ассистент-профессор Нұрғабит Диас, Биғалиева Құралай, Биғали Нұралі, Ильяс Аян
|
|
|
|
3 |
Қазақстан нарығына бейімделген табиғи полимерлер мен өсімдік экстрактылары негізіндегі биоыдырайтын антимикробтық қаптаманы әзірлеу |
Ибраимова С.Е., PhD, ассистент-профессор, Төлеген Диана Алтынханқызы |
|
|
|
4 |
Алматының тау бөктеріндегі аудандарында өсірілетін жемістерден, көкөністерден және жидектерден жасалған диеталық тағам консервілерінің технологиясы мен стандарттауын жетілдіру |
Изтелиева Р.А., phD, ассоц. профессор, Нұржан Мәншүк Сакенқызы Студент 4 курса |
|
|
|
5 |
Ет және ет өнімдерін сәйкестендірудің жедел әдістерін әзірлеу |
Аманова Ш.С., PhD, ассистент-профессор, Төреқұл Аружан Абекқызы Стулент 4 курса
|
|
|
|
6 |
Антиоксиданттық қасиеттері бар функционалды тағам өнімдерін әзірлеу және стандарттау |
Ибраимова С.Е., PhD, ассистент-профессор, Лисотова Диана Михаиловна Студент 4 курса
|
|
|


Басты бет Білім беру бағдарламалары Кәсіптік практика Ғылыми-зерттеу жұмысы Материалдық-техникалық база Халықаралық ынтымақтастық
Басты бет Білім беру бағдарламалары Ғылыми қызметі Тәжірибе және жұмысқа орналастыру Материалдық-техникалық база Халықаралық ынтымақтастық
Басты бет Білім беру бағдарламалары Халықаралық ынтымақтастық Жетістіктері Материалдық-техникалық база Ғылыми қызмет Практика және жұмысқа орналастыру Дипломдық жұмыстың тақырыптары Профессор-оқытушылар құрамы Дипломдық жұмыс тақырыптары
Басты бет Білім бағдарламалары Тәжірибе және жұмысқа орналастыру Материалдық-техникалық база Жетістіктері Ғылыми қызметі Халықаралық ынтымақтастық Магистрлік жұмыстардың тақырыптары Дипломдық жұмыстардың тақырыптары Докторлық диссертациялардың тақырыптары Профессор-оқытушылар құрамы Кафедраның түлектері

















