«Тағам өнімдерінің қауіпсіздігі және сапасы» кафедрасының оқытушылары мен қызметкерлері бастама тақырыбы аясында жұмыс істейді:
Технологияларды әзірлеу, азық-түлік шикізатын және тағам өнімдерін өңдеудің сапасы мен қауіпсіздігін зерттеу. Ғылыми жетекшісі: т.ғ.д., проф. Уажанова Р.У., бөлім меңгерушілері Азимова С.Т., Желдібаева А.А., Изтелиева Р.А., Тұңғышбаева У.О.
Кафедра негізінде гранттық қаржыландыру, бағдарламалық-нысаналы қаржыландыру және коммерцияландыру бойынша жобалар жүзеге асырылады:
Технологияларды дамыту бағытында жүргізілген ғылыми-зерттеу жұмыстарының нәтижелері бойынша азық-түлік шикізатын өңдеу сапасы мен қауіпсіздігін және азық-түлік жүйелерін зерттеу, кандидаттық және докторлық диссертациялар қорғалды: Қажымұрат А.Т. (2022 ж.), Тютебаева Қ.Е., Шалғымбаев Д.А. (2023), Ибраимова С.Е., Серікбаева А.Н., Белозерцева О.М.(2024), Құрманбаева И.Н., Ахмет Ж.Р., Ұйқасова З.С.
Кафедра №67 жаңа буынның технологиялары және азық-түлік өнімдері техникалық комиссиясының мүшесі.
Есепті 2023-2024 оқу жылы бойынша, кафедра қызметкерлері 83 жұмыс жариялады: оның ішінде 49 мақала (Scopus – 8, Scopus/Web of Science – 11, Web of Science – 1, КОКСНВО МНиВО ҚР – 8, шетелдік басылымдарда, оның ішінде РИНЦ – 20), 24 конференциялардағы тезистер (шетелде – 16, МНПК – 2, РНПК – 6), 2 патент, АҚ – 8, бұл өткен 2022-2023 оқу жылымен салыстырғанда 9,2%-ға көп (76 жарияланым).
Қазақстандағы конференцияларда, олимпиадаларда жеңімпаз студенттер және ТМД елдерінде
Конференцияның, конкурстың, көрменің, ғылыми олимпиаданың және т. б. атауы. |
Өткізу орны |
Мерзімдері |
Қатысушылардың т. а. ә, курс, топ |
Нәтижесі |
|
|
Конкурстар |
||||||
VI Тәуелсіз Мемлекеттер Достастығы елдерінің «Үздік жас ғалым-2023» халықаралық кітап басылымы БӨБЕК, Астана қ. |
Астана, ҚР |
Желтоқсан, 2023 |
Төлегенова Аймира Мұратқызы |
2-дәрежелі диплом №168 |
|
|
Халықаралық «ЖАҢА ҒЫЛЫМ» ғылыми-зерттеу конкурсы «Біздің таңдауымыз – ғылым» |
Ресей, Петрозаводск қ. |
24.12.2024 |
Жетекшілері: Изтелиева Р.А. Қатысушылар: 2 курс магистранттары Қуандыккызы Д. Кусбек А.К. Толегенова А.М. Батырбаева А.М. |
1-дәрежелі диплом |
|
|
«Үздік ЗЕРТТЕУШІ - 2024» I кітап жинағы «Ұлттық қозғалыс» бірлестігі түріндегі заңды тұлғалар бірлестігінің ұйымдастыруымен |
«Бөбек», Астана |
2024 |
Жетекші: Азимова С.Т. Артоболевский Т.В. |
2-орын |
|
|
Білім беру мекемелерінің студенттері мен студенттеріне арналған халықаралық презентациялар байқауы Ғылыми презентация «Түйе сүтін ультрадыбыстық өңдеу. Жалпы ережелер» |
Нижний Новгород, Ресей. |
5.04.2024 |
Касымжанова З.Р.
Жетекші: Жельдыбаева А.А. |
3-орын |
|
|
Білім беру мекемелерінің студенттері мен студенттеріне арналған халықаралық презентациялар байқауы «Топырақтар мен су объектілеріндегі ауаның ластануын зерттеу» ғылыми презентация |
Нижний Новгород, Ресей. |
5.04.2024 |
Койлыбаева А.С.
Жетекші: Жельдыбаева А.А. |
3-орын |
|
|
Білім беру мекемелерінің студенттері мен студенттеріне арналған халықаралық презентациялар байқауы
Ғылыми презентация «Түйе сүтін ультрадыбыстық өңдеу. Жалпы ережелер» |
Нижний Новгород, Ресей. |
5.04.2024 |
Койлыбаева А.С.
Жетекші: Жельдыбаева А.А. |
3-орын |
|
|
Білім беру мекемелерінің студенттері мен студенттеріне арналған халықаралық презентациялар байқауы
«Топырақтар мен су объектілеріндегі ауаның ластануын зерттеу» ғылыми презентация |
Нижний Новгород, Ресей. |
5.04.2024 |
Койлыбаева А.С.
Жетекші: Жельдыбаева А.А. |
1-орын |
|
|
Білім беру мекемелерінің студенттері мен студенттеріне арналған халықаралық презентациялар байқауы
«Иондаушы сәулеленудің адам ағзасына биологиялық әсері» ғылыми презентация |
Нижний Новгород, Ресей. |
5.04.2024 |
Нарымбаева А.М.
Жетекші: Жельдыбаева А.А. |
3-орын |
|
|
Білім беру мекемелерінің студенттері мен студенттеріне арналған халықаралық презентациялар байқауы
Ғылыми презентация «Түйе сүтін ультрадыбыстық өңдеу. Жалпы ережелер» |
Нижний Новгород, Ресей. |
5.04.2024 |
Нарымбаева А.М.
Жетекші: Жельдыбаева А.А. |
3-орын |
|
|
Білім беру мекемелерінің студенттері мен студенттеріне арналған халықаралық презентациялар байқауы
Ғылыми презентация «Түйе сүтін ультрадыбыстық өңдеу. Жалпы ережелер» |
Нижний Новгород, Ресей. |
5.04.2024 |
Нурбекова Ж.М.
Жетекші: Жельдыбаева А.А. |
1-орын |
|
|
Білім беру мекемелерінің студенттері мен студенттеріне арналған халықаралық презентациялар байқауы
Ғылыми презентация «Радионуклидтер. Радионуклидтерді азайтудың технологиялық әдістері» |
Нижний Новгород, Ресей. |
5.04.2024 |
Нурбекова Ж.М.
Жетекші: Жельдыбаева А.А. |
3-орын |
|
|
Барлығы: |
13 |
|||||
Стартап жобалары. 2023-2024 оқу жылында студенттер мен магистранттар стартап-жобаларды орындады.
№ |
«Start-Up ATU» тақырыптарының атауы |
Start-up командасының қатысушылары
|
Бизнес серіктес |
Сомаға орындалған жұмыс |
1 |
Ет өнімдерінің тұтынушы сәйкестендіру ерекшеліктерін әзірлеу |
Уажанова Р. У., т. ғ. д., профессор Тыныстанова Н.Е., 4 курс студенті |
«Алиби» ЖШС |
150 000 |
2. |
Тоңазытқыш жартылай фабрикаттарды өндіруде технологиялық жүйені бақылау және шешім қабылдау үшін эталондық үлгіні құру |
Изтелиева Р.А., PhD, Ассоц.профессор, Қуандыққызы Д., 1 курс магистранты |
«Kargaly Foods» ЖШС |
150 000 |
3. |
Құс еті өндірісінің сапасын басқаруда статистикалық әдістер жүйесін жетілдіру |
Таттибаева Д.Б., PhD, сениор-лектор, Ғайдынғали З.Т., 3 курс студенті |
«Virtus group» ЖК |
150 000 |
4. |
Тағамдық талшық қосылған мармеладтың дамуы мен қауіпсіздігін зерттеу |
Желдібаева А.А., х. ғ.к., ассоц.профессор, Александр Д., 2 курс студенті |
«BM» ЖК |
150 000 |
5. |
«Virtus Group» ЖК азық-түлік кәсіпорны қызметкерлері арасында қауіпсіздік пен сапа менеджментінің интеграцияланған жүйесі бойынша ішкі оқытудың тиімділігін бағалау әдістемесін әзірлеу |
Тұңғышбаева Ұ.О., PhD, ассоц.профессор, Қыдырбай А.Б., 1-курс магистранты |
«Virtus group» ЖК |
250 000 |
6. |
Функционалды тамақтану және қауіпсіздікті талдау үшін құрамында коллаген бар сусын әзірлеу |
Қажымұрат А.Т., сеньор-лектор, PhD, Нұрахмет Д.Б., 1-курс магистранты |
«Антиген» ЖШС ҒӨК |
- |
7 |
Өсімдік пектиндерін алу технологиясын жасау және детоксикация қасиеттерін талдау |
Азимова С.Т., PhD, ассоц.профессор, Сагимбаева Д.Қ., 1-курс магистранты |
«Казпектин» ЖШС |
250 000 |