Білім беру бағдарламалары

«Азық-түлік өнімдерінің технологиясы» білім беру бағдарламасы бойынша техника және технология бакалаврларын, техникалық ғылымдарының магистрлерін, техника және технология магистрлерін, философия докторларын (PhD), «Мал шаруашылығы өнімдерін өндіру технологиясы» білім беру бағдарламасы бойынша, «Тамақ өнімдерін өндіру техникасы және технологиясы» білім беру бағдарламасы бойынша дайындау құқығы мемлекеттік лицензиялармен бекітілген.

6В07201 «Азық-түлік өнімдерінің технологиясы» БББ мақсаты (бакалавр):
Қазіргі экономика мен еңбек нарығының талаптарына жауап беретін кәсіби және әлеуметтік құзыреттері бар тамақ өнеркәсібінің ет, балық, сүт, консерві мен қоғамдық тамақтану салаларының кәсіпорындары үшін жоғары білікті мамандарды даярлау

«Азық-түлік өнімдерінің технологиясы» бакалаврдың негізгі құзыреттілігі

  • Кәсіби қызмет саласында заманауи техниканы, ақпараттық және цифрлық технологияларды пайдаланады
  • Бейіндеуші пәндерді жақсы меңгеру үшін математикалық талдау әдістерін, физика және механика заңдарын қолданады
  • Жаратылыстану-ғылыми пәндерінің негізгі заңдарын өндірістік және ғылыми қызметте қолданады
  • Тамақ өнеркәсібі (ет, балық, сүт, консерві) және қоғамдық тамақтану кәсіпорындарында жоғары сапалы өнім шығару бойынша технологиялық процесті ұйымдастырады
  • Өндірілетін тамақ өнімдерінің және қызметтердің сапасын бақылауды нормативтік құжаттардың талаптарына сәйкес жүзеге асырады
  • Тамақ өнеркәсібі және қоғамдық тамақтану кәсіпорындарында, қауіпсіздік техникасының талаптарына сәйкес келетін технологиялық жабдықтардың әр түрлі түрлерін тиімді пайдаланады
  • Өндірістегі еңбек қауіпсіздігі мен еңбекті қорғау жөніндегі заңнама талаптарын және халықты апаттар мен табиғи апат салдарынан қорғаудың негізгі әдістерін қолданады
  • Тамақ өндірісі мен қоғамдық тамақтандыру кәсіпорындарын жобалауға, қайта құруға және жабдықтауға қатысады
  • Тағам өндірісінің тиімділігін арттыру және практикалық мәселелерді шешу үшін ғылыми білімдерін қолданады
  • Кәсіпкерлікті ұйымдастыруда және кәсіптік қызметте экономика, кәсіпкерлік және құқық туралы білімін қолданады

6В08201 «Мал шаруашылығы өнімдерін өндіру технологиясы» БББ мақсаты: Мал шаруашылығы өнімдерін өндіру, ауыл шаруашылығы жануарларын өсіру және көбейту, олардың өнімділігін арттыратын тамақтандыру рационын құру технологиясы бойынша жоғары білікті мамандарды даярлау.

«Мал шаруашылығы өнімдерін өндіру технологиясы» бакалаврдың негізгі құзыреттілігі

  • Базалық және арнайы пәндерді оқу үшін математикалық талдау әдістерін, жаратылыстану-ғылыми пәндердің негізгі заңдарын қолданады
  • Ауыл шаруашылығы малдарының экстерьерлік және конституциялық ерекшеліктерін анықтайды, асыл тұқымды мал шаруашылығын ұйымдастырады
  • Зоогигиеналық және санитарлық талаптарды пайдалана отырып, мал шаруашылығы объектілерін жобалауға қатысады
  • Жоғары сапалы өнім шығару бойынша мал шаруашылығы объектілерінде өндірістік қызметті ұйымдастырады
  • Заманауи жағдайда малды рационалды күтіп-бағуды, азықтандыруды және тиімді өсіруді қамтамасыз етеді
  • Теориялық біліміне негізделе отырып тұқымдарда, популяцияларда және желілерде жануарларды бағалау мен іріктеуді жүргізеді
  • Мал шаруашылығы өнімдерін өндіру тиімділігін арттыру және практикалық мәселелерді шешу үшін ғылыми білімдерін қолданады
  • ҚР заңнамалық және нормативтік актілері негізінде тіршілік әрекетінің қауіпсіздігі, еңбекті қорғау және экологиялық қауіпсіздік нормалары мен ережелерін қолданады
  • Кәсіпкерлікті ұйымдастыруда және кәсіптік қызметте ауылшаруашылық экономикасы, кәсіпкерлік және құқық туралы білімдерін қолданады
  • Кәсіби қызмет саласында заманауи техниканы, ақпараттық және цифрлық технологияларды пайдаланады

6В07207 «Тамақ өнімдерін өндіру техникасы және технологиясы» БББ мақсаты: Азық-түлік өнеркәсібі кәсіпорындары үшін әлеуметтік-жеке құндылықтары және тамақ өнімдерін өндіру, жабдықтарға техникалық қызмет көрсету және жөндеу саласындағы кәсіби құзыреттері бар, қазіргі заманғы технологияны жобалау және игеру дағдылары бар жоғары білікті бакалаврларды даярлау

«Тамақ өнімдерін өндіру техникасы және технологиясы» бакалаврдың негізгі құзыреттілігі

  • Кәсіби қызмет саласында заманауи техниканы, ақпараттық және цифрлық технологияларды қолданады
  • Бейіндік пәндерді табысты оқу үшін математикалық талдау әдістерін, физика және механика заңдарын қолданады
  • Өндірістік және ғылыми қызметте ғылыми жаратылыстану пәндерінің негізгі заңдарын қолданады
  • Тамақ өнеркәсібі және қоғамдық тамақтандыру кәсіпорындарында жоғары сапалы өнім шығару бойынша технологиялық процесті ұйымдастырады
  • Нормативтік құжаттардың талаптарына сәйкес жоғары сапалы тамақ өнімдерін шығаруға арналған жабдықтың іске қосу-баптау жұмыстарын ұйымдастырады
  • Жабдықтарды пайдалану және техникалық қызмет көрсету, жөндеу жұмыстарын ұйымдастыру және бақылау, тамақ өндірісі жабдықтарының бөлшектерін қайта құру және қалпына келтіру бойынша іс-шараларды жүргізеді.
  • Өндірістегі еңбек қауіпсіздігі және еңбекті қорғау жөніндегі заңнама талаптарын және халықты авариялардың, апаттардың, дүлей зілзалалардың салдарларынан қорғаудың негізгі әдістерін қолданады
  • Тамақ өндірісі және қоғамдық тамақтану кәсіпорындарын жобалау және қайта құруға, технологиялық жабдықтарды есептеу, жобалау және жаңғырту, өндірісті автоматтандыру жұмыстарына қатысады
  • Жоғары сапалы тамақ өнімдерін өндіру және жабдықтар жұмысының тиімділігін арттыру үшін ғылыми білімді пайдаланады
  • Кәсіпкерлікті ұйымдастыруда және кәсіптік қызметте экономика, кәсіпкерлік және құқық туралы білімін қолданады

7М07201 «Азық – түлік өнімдерінің технологиясы» БББ мақсаты - тамақ өнімдерін өндіру саласындағы қазіргі заманғы ғылыми және тәжірибелік мәселелерді тұжырымдауға және шешуге, жоғары оқу орындарында, бейіндік колледждерде сабақ беруге, әртүрлі өндірістер мен тамақ өнеркәсібі ұйымдарында зерттеу және басқару қызметін табысты жүзеге асыруға қабілетті кәсіби мәдениеттің жоғары деңгейі бар магистрлерді дайындау.

«Азық – түлік өнімдерінің технологиясы» магистрдің негізгі құзіреттілігі

  • Ғылыми дүниетаным, тарих және ғылым философиясы жүйесінің дамып келе жатқан білімін көрсетеді
  • Ғылыми қызметте және сапалы тағам өнімдерін жасау үшін тәжірибелік зерттеулердің әдіснамасы мен әдістеріндегі білімін қолданады
  • Білім беру қызметінде жоғары мектеп педагогикасының, кәсіптік білім берудің әдіснамалық негіздеріндегі білімін көрсетеді
  • Әлеуметтік, этникалық, конфессиялық және мәдени айырмашылықтарды толерантты қабылдай отырып, ұжымды басқарады
  • Шет тілдерінің бірінде жазбаша және ауызша кәсіби коммуникацияға қабілетті
  • Ғылыми және практикалық міндеттерді шешу үшін зерттеу деректерін интерпретациялайды
  • Тағам кәсіпорын қызметін бағалау негізінде өндірістік процестерді басқарады
  • Тамақ өнеркәсібі және қоғамдық тамақтану өнімдерін өндірудің инновациялық технологияларын әзірлейді
  • Сапаны қамтамасыз ету жүйесін пайдалану негізінде тағам өнімдерінің өндірісін бақылауды және сапаны басқаруды ұйымдастырады
  • Ақпаратты, идеяларды, қорытындыларды, проблемаларды және шешімдерді мамандарға, сондай-ақ маман емес адамдарға нақты хабарлайды

8D07201 – «Азық – түлік өнімдерінің технологиясы» БББ мақсаттары:

  • Жоғары білікті ғылыми-педагогикалық және басқарушы кадрларды даярлау;
  • Білім алушылардың мемлекет пен өңірдің, оның ішінде білім беру саласындағы өзекті әлеуметтік-экономикалық мәселелерді шешуге бағытталған іргелі және қолданбалы ғылыми зерттеулерге қатысуын ұйымдастыру, білім беру процесінде алынған нәтижелерді пайдалану, ғылыми және педагогикалық мектептерді дамыту;
  • Кәсіби дағдылар негізінде ғылыми ойлауды қалыптастыру, шығармашылық әлеуетті жүзеге асыру және мамандық бойынша қосымша білім алу

«Азық – түлік өнімдерінің технологиясы» философия докторының (PhD) негізгі құзіреттіліктері

  • Қоршаған орта, өмір құндылықтары, мәдениет туралы ғылыми білімнің біртұтас жүйесін көрсетеді
  • Жаһандану және интернационализация жағдайында отандық ғылымның дамуының қазіргі бағыттары мен заңдылықтары туралы пікір шығарады
  • Ғылымдағы, техника мен технологиядағы, кәсіби саладағы жаңа құбылыстардың әлеуметтік-экономикалық салдарын бағалайды
  • Инновациялық білім беру саясатының міндеттерін іске асыруда кәсіби білім мен іскерлікті қолданады
  • Цифрлық технологияларды қолдана отырып, ақпаратты сыни бағалау арқылы аналитикалық мәтіндік қызметке байланысты ғылыми және кәсіби коммуникациялық технологияларды қолданады
  • Ғылыми және тәжірибелік міндеттерді шешу үшін зерттеу деректерін интерпретациялайды
  • Кешенді ғылыми зерттеулер жүргізу үшін терең мамандандырылған кәсіби теориялық білімді қолданады
  • Тамақ өнімдер өндірісінің қауіпсіздігі мен тиімділігін арттыру үшін негізделген инновациялық шешімдерді ұсынады

 

Өмір мен оқиғалар туралы көбірек
біздің әлеуметтік желілерде
Онлайн кеңесшіге жазыңыз
Біз жұмыс уақытында сағат
9:00-ден 18:00-ге дейін байланыстамыз