Ғылым - кафедра қызметінің басым бағыттарының бірі. Оқытушылар ғылыми жұмыс жүргізеді, біліктілігін арттырады, ғылыми тағылымдамадан өтеді, халықаралық ғылыми конференцияларға, конгрестерге, семинарларға қатысады.
Кафедра ғалымдарының ғылыми зерттеулерінің бағыты:
Тамақ өнімдерінің өмірлік циклі процесінде биологиялық, токсикологиялық, радиологиялық, химиялық және физикалық қатерлерді зерттеу (тамақ өнімдерін өндіру кезінде қауіпті факторларды анықтау, бағалау және басқару әдіснамасы):
Ғылыми зерттеулердің нәтижелері бойынша соңғы 3 жылда ПОҚ 400-ге жуық ғылыми еңбек жариялады, оның ішінде 12 монография, 25 оқулық пен оқу құралдары, 30-дан астам жұмыс шетелде жарияланды, өнертабысқа 11 патент алынды, 7 әзірлеме өндіріске енгізілді, “Сүт және ет индустриясы”, “Агрородмаш”, “Алтын күз”, РФ, Мәскеу қ.беделді халықаралық көрмелерде 41 алтын және 7 күміс медаль және 6 құрметті диплом алынды.
Халықаралық көрмелерде алынған алтын медальдар
Кафедрада студенттік ғылыми үйірмелер жұмыс істейді: |
||
«СҮТ САРАПШЫСЫ» |
«МОЛОЧНЫЙ РАЙ» |
«МЯСНОЙ ОСКАР» |
«ДҰРЫС ТАМАҚТАНУ» |
«ЖАС ФЕРМЕР» |
«СЫРНЫЙ LIFE» |