Кәсіптік практика кадрларды даярлаудың білім беру бағдарламасының міндетті құрамдас бөлігі болып табылады. Білім алушылар білім беру бағдарламасында және академиялық күнтізбеде белгіленген мерзімде практикаға жіберіледі.
Практика бағдарламалары ББ бейінін, кәсіпорынның, мекеменің, ұйымның-практика объектісінің сипатын ескере отырып әзірленген. Кәсіптік практика бағдарламасы практика базасы ретінде айқындалған кәсіпорындармен (мекемелермен, ұйымдармен) келісіледі және оқу орнының басшысы бекітеді. ҚР Білім және ғылым министрінің 2016 жылғы 21 қаңтардағы №50 бұйрығымен бекітілген «дуальды оқытуды ұйымдастыру қағидаларына» сәйкес кафедрада ЖОО-да Теориялық оқыту және кәсіпорындар базасында өндірістік оқыту көзделген. Бұған оқу процесінің практикалық компонентін ұлғайту және тікелей жұмыс орнында сабақ өткізу арқылы қол жеткізіледі. Практикалық дайындықтың рөлін арттыру арқылы болашақ мамандар оқу сатысында өндірістік дағдыларды игереді.
Кадрлар даярлаудағы серіктестер елімізде танымал жетекші кәсіпорындар болып табылады: «ХБК Ақсай» ЖШС, «ХБК Алматы» ЖШС, «Петропавл нан-тоқаш комбинаты» ЖШС, «Беккер и К» ЖШС, «Coca-Cola Kazakhstan» ЖШС, «RG Brands Kazakhstan» АҚ, «GALANZ bottlers» АҚ, ЖШС «Талғар-Спирт»,» Carlsberg Kazakhstan «ЖШС, «Вымпел Group» ЖШС, «Turgen Wines» ЖШС, «Эфес Қазақстан» ЖК АҚ, «Азия Агро Фуд» АҚ, «Суффле Қазақстан уыт зауыты» АҚ.
Кафедра Мәскеу мемлекеттік Тамақ өндірісі университетінің, Одесса ұлттық тамақ технологиясы академиясының, Киев ұлттық технологиялық университетінің, ОШ технологиялық университетінің, М. Х. Дулати атындағы Тараз мемлекеттік университетінің, С. Торайғыров атындағы Павлодар мемлекеттік университетінің, М. О. Әуезов атындағы Оңтүстік Қазақстан мемлекеттік университетінің және т. б. жетекші бейінді кафедраларымен бірлескен зерттеу жұмыстарын жүргізеді.
«Астық өнімдері және қайта өңдеу өндірістерінің технологиясы» кафедрасының түлектері тамақ және қайта өңдеу саласының ірі, орта және шағын кәсіпорындарының басшылары мен мамандары болып табысты жұмыс істейді, ғылыми және педагогикалық қызметпен айналысады, инновациялық технологияларды тәжірибеде меңгереді, өндіріске жаңа буынның бәсекеге қабілетті азық-түлік өнімдерін әзірлейді және енгізеді.
«Қайта өңдеу өндірістерінің технологиясы» білім беру бағдарламасы «Астық өнімдері және қайта өңдеу өндірістерінің технологиясы» кафедрасының 2024-2025 оқу жылына арналған оқу жұмыс жоспарын, элективті пәндерді талқылау және білім беру бағдарламасын өзектендіру бойынша дөңгелек үстел. Іс-шараға кәсіпорын өкілдері-жұмыс берушілер, «Қайта өңдеу өндірістерінің технологиясы» кафедрасының меңгерушісі Асқарбеков Э.Б. және кафедра оқытушылары қатысты.
Білім беру бағдарламасын өзектендіру мәселелері бойынша жұмыс берушілермен дөңгелек үстел

«Оқу-ғылыми нан орталығы»
«Оқу-ғылыми макарон орталығы»
«Ашыту өнімдерін өндіру жөніндегі оқу-ғылыми орталығы»
«ХБК АҚСАЙ» ЖШС
«ХБК Алматынан» ЖШС
«Петропавловский хлебобулочной комбинат» ЖШС филиалы

«Вымпел Group» ЖШС

«Эфес Казахстан» АҚ

«БАХУС» АҚ

«АзияАгроФуд» АҚ

АӨжӨӨТ студенттері Турцияда
Басты бет Білім беру бағдарламалары Кәсіптік практика Ғылыми-зерттеу жұмысы Материалдық-техникалық база Халықаралық ынтымақтастық
Басты бет Білім беру бағдарламалары Ғылыми қызметі Тәжірибе және жұмысқа орналастыру Материалдық-техникалық база Халықаралық ынтымақтастық
Басты бет Білім беру бағдарламалары Халықаралық ынтымақтастық Жетістіктері Материалдық-техникалық база Ғылыми қызмет Практика және жұмысқа орналастыру Дипломдық жұмыстың тақырыптары Профессор-оқытушылар құрамы Дипломдық жұмыс тақырыптары
Басты бет Білім бағдарламалары Тәжірибе және жұмысқа орналастыру Материалдық-техникалық база Жетістіктері Ғылыми қызметі Халықаралық ынтымақтастық Магистрлік жұмыстардың тақырыптары Дипломдық жұмыстардың тақырыптары Докторлық диссертациялардың тақырыптары Профессор-оқытушылар құрамы Кафедраның түлектері





















