Кәсіптік практика кадрларды даярлаудың білім беру бағдарламасының міндетті құрамдас бөлігі болып табылады. Білім алушылар білім беру бағдарламасында және академиялық күнтізбеде белгіленген мерзімде практикаға жіберіледі.
Практика бағдарламалары ББ бейінін, кәсіпорынның, мекеменің, ұйымның-практика объектісінің сипатын ескере отырып әзірленген. Кәсіптік практика бағдарламасы практика базасы ретінде айқындалған кәсіпорындармен (мекемелермен, ұйымдармен) келісіледі және оқу орнының басшысы бекітеді. ҚР Білім және ғылым министрінің 2016 жылғы 21 қаңтардағы №50 бұйрығымен бекітілген "дуальды оқытуды ұйымдастыру қағидаларына" сәйкес кафедрада ЖОО-да Теориялық оқыту және кәсіпорындар базасында өндірістік оқыту көзделген. Бұған оқу процесінің практикалық компонентін ұлғайту және тікелей жұмыс орнында сабақ өткізу арқылы қол жеткізіледі. Практикалық дайындықтың рөлін арттыру арқылы болашақ мамандар оқу сатысында өндірістік дағдыларды игереді.
Кадрлар даярлаудағы серіктес кәсіпорындар елімізде танымал жетекші кәсіпорындар болып табылады: Алматы қ. "Ақсай-нан" ХБК ЖШС, "Алматы нан" ХБК ЖШС, "Петропавл нан-тоқаш комбинаты" ЖШС филиалы, "Беккер и К" ЖШС, "GALANZ bottlers" ЖШС, "Талғар-Спирт" ЖШС,"Carlsberg Kazakhstan"," Вымпел Group "ЖШС," Есік "шарап зауыты АҚ," Эфес "сыра қайнату компаниясы АҚ,"Азия Агро Фуд" АҚ.
Кафедра Мәскеу мемлекеттік Тамақ өндірісі университетінің, Одесса ұлттық тамақ технологиясы академиясының, Киев ұлттық технологиялық университетінің, ОШ технологиялық университетінің, Тараз мемлекеттік университетінің жетекші мамандандырылған кафедраларымен бірлескен зерттеу жұмыстарын жүргізеді. М. Х. Дулати, Павлодар мемлекеттік университеті. С. Торайғырова және т. б.
"Нан өнімдері және қайта өңдеу өндірістерінің технологиялары" кафедрасының түлектері тамақ және қайта өңдеу саласының ірі, орта және шағын кәсіпорындарының басшылары мен мамандары болып табысты жұмыс істейді, ғылыми және педагогикалық қызметпен айналысады, инновациялық технологияларды тәжірибеде меңгереді, өндіріске жаңа буынның бәсекеге қабілетті азық-түлік өнімдерін әзірлейді және енгізеді.
6В07202 – "Қайта өңдеу өндірістерінің технологиясы" білім беру бағдарламасы бойынша "Астық өнімдері және өңдеу өндірістерінің технологиясы"кафедрасының 2023-2024 жылдарға арналған оқу жұмыс жоспары мен элективті пәндерді талқылау бойынша дөңгелек үстел. Іс-шараға кәсіпорын өкілдері-жұмыс берушілер, ТХиПП кафедрасы меңгерушісі Асқарбеков Э. Б. және кафедра оқытушылары қатысты.