Practice and employment

At the MAPP department, the educational practice of 2nd year students is carried out in the research laboratories of ATU, the department and with visits to enterprises in the city of Almaty and the Almaty region.

Industrial and pre-diploma internships for 3rd and 4th year students were organized at leading enterprises of the Republic of Kazakhstan: Aksai KhBK LLP, Teniz LLP, CarlsbergKazakhstan LLP, Becker and Co LLP, Rakhat JSC, Shin-Line LLP ", Maslo-Del LLP, OBIS Company LLP, Eurasian Foods Corporation JSC, Bacchus JSC, Bayserke Agro LLP, First Brewery LLP, NGTTeiecom, Altyn Diirmen LLP, LLP "JLC Kazakhstan", JSC "Almaty Yeast Plant", LLP "Corn and Molasses Plant", Zharkent, LLP "Boraldai Nan", LLP "Aray East food", Semey, LLP "Bio-Nan", LLP " Talgar-Spirt", GSK Lactis Ltd LLP, Taldy-Korgan, Gormolzavod LLP, Kokshetau, AsiaPromElectro LLP, DANI NAS LLP, Shymkent, KazNII PiPP, Merken cheese plant LLP , Zhambyl region, Arystanbek-Urjar LLP.

To conduct internships, negotiations are held with enterprises, internship programs are provided, internship leaders are appointed from the department and the enterprise, and finally a tripartite agreement is signed with the participation of students. During students' internships, practice leaders from the department keep track of attendance and control the quality of students' internships with trips to enterprises in Almaty and the Almaty region, maintaining direct communication with the internship leaders from the enterprises.

Upon completion of the internship, students draw up reports, sign diaries, receive feedback on the internship, and, based on the results of the internship and writing reports, receive assessments from the internship supervisors at the enterprises.

Information on the conclusion of contracts with manufacturing enterprises for the reporting period

Information about the organization of professional practice in the specialty

Уч. годы

Общее кол-во закрепленных баз практики

Из них использовано в учебном году

Кол-во студентов, проходивших практику

Не проходили практику, чел

Количество положительных отзывов руководителей практики от предприятий о студентах, проходивших практику

Всего

На рабочих должностях

На других должностях

2019-2020

ДОТ

 

 

 

 

 

 

2020-2021

ДОТ

 

 

 

 

 

 

2021-2022

21

7

334

334

 

35

334

2022-2023

52

30

464

444

20

 

 

 

Analysis of the results of professional practice 2021-2022

Код и наименование специальности

Курс

Количество обучающихся

Кол-во сдавших отчет на «4» и 5»

Базы практик (названия)

Долгосрочные

Разовые

 

6В07105 ТМО

4

100

79

АО «Бахус»
ТОО ХБК «Аксай»
АО «АзияАгроФуд»
ТОО «Беккер и К»
АО «Galanz bottlers»
ТОО «Danone Berkut»
ТОО «Компания ОБИС»
АО «ЛОТТЕ Рахат»
ТОО «INCREASE-FOOD» (Шин-Лайн)
ТОО «ЭФКО Алматы»
О «Алматинский дрожжевой завод»
АО «Евразиан Фудс Корпорейшн»
АО «CASPIAN BEVERAGE HOLDING»
АО ЛОК «Ок-Жетпес Алматы»
ТОО Фудмастер г.Иссык
ТОО «МЗ Солнечный»
ТОО Балмуздак г.Шымкент
ТОО «Коксуский сахарный завод»
ТОО Рза-Нан К-Орда о.
ИП Sky Bill (г.Шымкент)
ТОО Meat Union Алматы
TOO Kurort, Туркестан о.
ТОО Багдаулет, Туркестан о.
ИП Салтанат, г.Талды-Корган
ТОО Pioneer Grain Products, г.Шымкент
ТОО Улы дала, Уржар а.

 

 

ХМиСК 6В07106

4

20

20

ТОО «Тениз»

«Казахстанская Ассоциация Холодильной Промышленности»

АО ЛОК «Ок-Жетпес Алматы» 

ТОО «Raimbek Agro»

ТОО «МПЗ Бижан»