Saturday, July 2, 2022

Халықаралық стандарттау күні!

14 қазанда бүкіл әлем Халықаралық стандарттау күнін атап өтеді. Осы мерекемен олар аса зор еңбекпен айналысатын адамдарды құттықтайды: орташығармашылық салада.

Бұл адам қызметінің барлық салаларында бірыңғай талаптарды сақтау. Стандарттау қоғамның дамуымен бірге дамыды және жетілдірілді. Бүгінгі таңда бұл процесс, оның нәтижесі әмбебап рационалды нормалар мен ережелерді анықтау және құжаттау болып табылады. Әр түрлі салалардағы халықаралық қатынастар келісімдерге қол жеткізудің бірдей тәсілін қажет етеді. Нарықта өндіруші мен тұтынушы үшін бірыңғай нормативтік талаптар болуы керек. Тауарлар мен қызметтерді өндіретін және тұтынатын елдер арасында өндірістік процестерді бөлу бірыңғай нормативтік құжаттардың, стандарттардың болуын талап етеді. Өнімдер, терминдер, әдістер, белгілер және т.б. – бұл қазіргі кездегі нормалау объектілері.

2021 жылдың 22 қазанында «Тағам өнімдерінің қауіпсіздігі және сапасы» кафедрасы Халықаралық стандарттау күніне орай іс-шара өткізді. Бейіндік ұйымнан қонақтар, оқытушылар, студенттер және қонақтар шақырылды. Іс-шара барысында тәрбие-ісі жөніндегі проректор Д.М. Бисалиева, тағам технологиялар факультетінің деканы Г.Н. Жақсылықова, кафедра меңгерушісі Р.У. Уажанова, тәрбие-ісі  жөніндегі деканның орынбасары Ж.Б. Казангельдина сөз сөйледі.

Сонымен қатар іс-шарада «Қазстандарт» РМК-ның қатысуын атап өткім келеді, «Қазстандарт» РМК стандарттау бөлімінің бас маманы Ж.М. Әбдірайымов барлығын мерекемен құттықтады, ол «Қазстандарт» РМК атынан кураторларға студенттердің түрлі конкурстарға белсенді қатысқаны үшін алғыс хат табыстады және кафедра ұжымы мен білім алушыларды мерекемен құттықтап, ынтымақтастықты белсенді жалғастыруды ұсынды.

Студенттер өлең, ән және би билеп өнерлерін көрсетті.

Сондай-ақ, Қазақстанның танымал жас блогерлері белсенді қатысты, олар «Стандарттау, сертификаттау және метрология» білім беру бағдарламасының студенттерін қолдауға келіп, мерекемен құттықтап, оқуда табыс тіледі.

«Тағам өнімдерінің қауіпсіздігі және сапасы» кафедрасының ұжымы