Докторантураның білім беру бағдарламалары топтары үшін эссе тақырыптары

  1. Экономиканың жаһандануы: халықаралық бизнестің жаңа мүмкіндіктері
  2. Бизнестің әлеуметтік жауапкершілігі
  3. Жұмыс күшінің халықаралық көші-қоны
  4. Фирманың халықаралық бизнесі және оның бәсекелестік артықшылықтары
  5. Халықаралық экономикалық интеграция
  6. Инфляцияның әлеуметтік-экономикалық салдары және инфляцияға қарсы саясат
  7. Инновациялық кәсіпкерлікті дамыту: мәселелері мен шешу жолдары
  8. Аймақтық саясат: мәселелер, шешімдер және негізгі нәтижелер
  9. Қазақстан Республикасының азық-түлік қауіпсіздігін жоғарылату: мәселелер мен шешу жолдары
  10. Тікелей шетелдік инвестицияларды тарту: әлеуетін бағалау және даму перспективалары
  1. Экономиканың инновациялық даму модельдеріндегі инновациялық менеджмент және стратегиялық басқару
  2. Ғылыми-техникалық және әлеуметтік прогресс: олардың өндіріс факторларын өзгертудегі рөлі мен маңызы
  3. Менеджменттегі инновациялық тәсіл
  4. Жаңашылдық енгізудің ұйымдастырушылық алғышарттары мен шарттары
  5. Инновациялық компанияның басқару жүйесі
  6. Зерттеу ұйымдарын басқару және оны жетілдіру тетігі
  7. Инновациялық компанияның қызметін қаржыландыру нысандарын таңдау
  8. Қазақстан Республикасындағы инновациялар және инновациялық қызмет
  9. Зияткерлік капитал компанияның өзекті құрамдас бөлігі ретінде (есептік көрсеткіштерімен)
  10. Қаланың инновациялық инфрақұрылымын талдау (қала мысалында)
  1. Биотехнология, селекция, «Жасыл экономика» перспективалары.
  2. Дәрілік өсімдіктерді өсіру жағдайларын әзірлеу.
  3. Заманауи биотехнологиялық әдістердің көмегімен тағамның сапасын жақсарту.
  4. Ақуыздардың гендік инженериясы, гендік мутациялардың түрлері. Рекомбинантты ДНҚ технологиясын құру және қолдану.
  5. Өсімдіктердің өміріндегі судың маңызы. Өсімдіктер мен жердегі су айналымы.
  6. Трансгенді өсімдіктерді тамақ, фармацевтика өнеркәсібінде, ауыл шаруашылығында пайдалану.
  7. Қазіргі тәжірибелік биотехнологияның қалыптасуындағы микроорганизмдердің рөлі.
  8. Заманауи тамақтану тұжырымдамасы, теңдестірілген, ұтымды және функционалды тамақтану.
  9. Адамның практикалық қажеттіліктерін, өмір сүру сапасын жақсарту үшін қазіргі заманғы ғылымда биотехнологияны қолдану.

Эссенің түрлері

Мотивациялық:

  1. Көмірсутекті шикізатты кешенді өңдеудің инновациялық технологиясы.
  2. Өндірістің өнеркәсіптік қалдықтарын өңдеудің заманауи технологиялары.
  3. Функционалды наноматериалдарды алудың инновациялық технологиясы.

Ғылыми-талдамалық:

  1. Органикалық өндірістегі каталитикалық процестердің заманауи аспектілері.
  2. Қоршаған ортаны қорғаудың инновациялық ресурс үнемдеуші технологиялары.
  3. Қалдықтарды басқарудың ғылыми негіздері.

Проблемалық-тақырыптық:

  1. 1. Химиялық және мұнай-газ өндірістері кәсіпорындарының экологиялық мәселелері.
  2. Мұнай өнімдерінің сапасын бақылаудың заманауи әдістері.
  3. Экологиялық қауіпсіз орау материалдары.
  4. Өндіріс пен тұтынудың полимерлік қалдықтарын рециклингі.

 

  1. Заманауи өндірістік процестерді басқарудағы автоматтандырудың рөлі: автоматтандырудың өндірістік процестердің тиімділігі мен қауіпсіздігіне әсерін талдау.
  2. IoT технологияларын автоматтандырылған басқару жүйелеріне интеграциялау: артықшылықтар, қиындықтар мен перспективалар.
  3. Цифрландыру және салалық трансформация: автоматтандыру өндіріс пен басқару саласын қалай өзгертеді.
  4. Автоматтандыру мен басқарудағы жасанды интеллекттің рөлі мен маңызы: болашағы және этикалық мәселелері.
  5. Өндіріс процестеріндегі басқарудың дәстүрлі және қазіргі әдістерін салыстыру: артықшылықтар мен кемшіліктерді анықтау.
  6. Тамақ өнеркәсіп саласындағы автоматтандыру және басқару: қиындықтар мен мүмкіндіктер.
  7. Өндірістік процестерді автоматтандырудағы робототехниканың рөлі: қолдану перспективалары және еңбек ресурстарына әсер ету.
  8. Автоматтандырылған басқару жүйелеріндегі инновациялық технологиялар: кейс-стади.
  9. Автоматтандырылған басқару жүйелеріндегі киберқауіпсіздік мәселелері және оларды шешу жолдары.
  10. Өнеркәсіпте автоматтандырылған басқару жүйесін енгізудің экономикалық аспектілері: шығындар мен пайданы бағалау.
  1. Ғылым саласында сізді қандай аспектілер шабыттандырады?
  2. Бұл ғылыми бағыт сіздің мақсаттарыңызға жетуге көмегі қандай?
  3. Неліктен сіз PhD білім беру бағдарламасының осы бағытын таңдайсыз?
  4. Сіз өзіңіздің таңдап отырған мамандығыңызды ғылыми тұрғыдан қалай түсінесіз?
  5. Неліктен сіз өзіңіздің кәсіби қызметіңізде PhD дәрежесін алуға ұмтылатындығыңызды түсіндіріңіз
  6. Сіз ғылымның қандай аспектілеріне қатысқыңыз келеді және қай бағыты тимді деп есептейсіз?
  7. Сіз таңдаған ғылыми бағытта қандай мәселер бар деп ойлайсыз?
  8. Алдыға қойған мансаптық мақсаттарыңыз қандай және сіз арманыңызғы жетуге қандай бөгеттер бар?
  9. Біздің білім беру бағдарламамыздың көмегімен нені өзгерткіңіз келеді?
  10. Технологиялық машиналар және жабдықтар саласының дамуына қатысты қандай мақсаттар бар? Және сіз оларға қалай жетесіз?

Мотивациялық:

  1. Қауіпсіз және сапалы тамақтануды дамытуға қосқан үлесім.
  2.  Инновациялық тамақ өнімдерін жасау туралы менің идеяларым.
  3. Тамақ өнеркәсібі және жаһандық мәселелер (аштық, экология, тұрақтылық).
  4. Адамзаттың болашағындағы тамақ технологиясының рөлі.

Ғылыми-талдамалық:

  1. Функционалды тағамдар: сұраныс тенденциялары және ғылыми негіздер.
  2. Азық-түлік өндірісінің тиімділігін арттырудағы биотехнологияның рөлі.
  3. Тамақ қауіпсіздігінің қазіргі заманғы қатерлері мен қауіптері.
  4. Тамақ қалдықтарын қайта өңдеуде пайдалану.

Проблемалық-тематикалық:

  1. Азық-түлік саласының өзекті мәселелері: қазіргі заманғы сын-тегеуріндер мен даму перспективалары.
  2. Азық-түлік өнеркәсібі қалдықтарын кәдеге жаратудағы жаһандық мәселелер және тұрақты даму үшін олардың шешу жолдары.
  3. Ұлттық брендтер құру және ішкі нарықты дамыту — азық-түлік өнімдерін импортын азайту тәсілі.
  4. Тұтынушылық қалаулардың өзгеруіндегі жаһандық трендтер және олардың тамақ өнеркәсібінің дамуына әсері.
  1. Қауіпсіз текстиль материалдарын жасау жолдары
  2. Киімді визуалды жобалау
  3. Жеңіл өнеркәсіпте материалдарды қайта пайдалану
  4. Текстиль және жеңіл өнеркәсібіндегі «Ақылды текстиль»
  5. Текстиль материалдарының қасиеттерін зерттеу әдістерін таңдау әдістемесі
  6. Текстиль және жеңіл өнеркәсіп қалдықтарын өңдеу технологиясын жетілдіру
  7. Сән және оның адам өміріндегі маңызы
  8. Арнайы өнімдерге арналған инновациялық текстиль материалдары
  9. Инновациялық ресурстарды үнемдеу технологиялары
  10. Текстиль және жеңіл өнеркәсіптің қазіргі жағдай мен даму болашағын талдау
  1. Қонақ үй және мейрамхана бизнесіндегі тұрақты даму: заманауи тәжірибелер мен қиындықтар
  2. Қонақ үй секторындағы операциялық процестерге цифрлық технологияның әсері
  3. Пандемиядан кейінгі қонақжайлылық индустриясын қалпына келтіру стратегиялары: халықаралық және жергілікті тәжірибе
  4. Мейрамхана индустриясындағы инновациялар: тұжырымдамадан іске асыруға дейін
  5. Қонақ үй бизнесіндегі маркетинг тәжірибесі: бірегей клиенттік тәжірибе жасау
  6. Қонақ үй кәсіпорнын басқарудағы автоматтандыру және жасанды интеллект
  7. Мейрамханалар мен қонақ үйлер желісін дамытудағы брендингтің рөлі
  8. Қонақжайлылық индустриясындағы қызмет сапасын басқару: бағалау әдістері мен құралдары
  9. Тұрақты қонақ үй бизнесінің драйвері ретінде экотуризмді дамыту
  10. Брондау платформаларының қонақ үйлердің бәсекеге қабілеттілігіне әсері
  11. Қонақжайлылық индустриясындағы болашақтың кадрлық сын-тегеуріндері мен құзыреттері

 

Өмір мен оқиғалар туралы көбірек
біздің әлеуметтік желілерде
Онлайн кеңесшіге жазыңыз
Біз жұмыс уақытында сағат
8:30-дан 17:30-ға дейін байланыстамыз