8D07 Инженерлік, өңдеу және құрылыс салалары(Білім беру саласы)
8D072 Өндірістік және өңдеу салалары(Даярлау бағыты)
D111 Тамақ өнімдерін өндіру(Білім беру бағдарламаларының тобы)
БББ мақсаты
Ғылымның, білімнің, басқарудың және өндірістің қазіргі заманғы сұраныстарына жауап беретін; Тамақ қауіпсіздігі саласында жан-жақты білімі бар, тамақ қауіпсіздігіндегі ғылыми және өндірістік проблемаларды шешу үшін инновациялық білімді өз бетінше синтездеуге және біріктіруге қабілетті жоғары білікті, бәсекеге қабілетті кадрларды даярлау.
Қалыптасатын оқыту нәтижелері
зерттеу дағдылары мен әдістерін меңгерген, зияткерлік және талдамалық қабілеттерді жетілдіреді және дамытады, ғылыми ойлау мәдениетін қалыптастырады
білімге негізделген қоғамның технологиялық, Әлеуметтік және мәдени дамуының академиялық және кәсіби контекстінде ілгерілету мақсатында білікті кадрларды даярлау бойынша білім беру қызметін жүзеге асырады
тамақ қауіпсіздігі саласындағы жүйелі түсінікті, верификация, мониторинг, өлшеу, аудит әдістерін, рәсімдерін әзірлеу білімін көрсетеді
өнімдердегі бөгде заттардың қауіпсіз деңгейін сыни бағалайды, өндірістік процесті қауіпті және зиянды факторлардан қорғау мәселелерін шешеді
тәуелсіз ғылыми бағалауды қолдана отырып, шикізатты ветеринариялық-санитариялық сараптау кезінде қауіптерді сәйкестендіруді сыни талдау
қауіпті сәйкестендіруді сыни талдайды, шикізатты ветеринариялық-санитариялық сараптау кезінде тәуелсіз ғылыми бағалауды қолданады
ғылымның, отандық және шетелдік тәжірибенің соңғы жетістіктерін пайдалана отырып, ұлттық немесе халықаралық деңгейде жариялауға лайық тамақ қауіпсіздігі саласындағы өзіндік зерттеулерімен үлес қосады
тамақ және қайта өңдеу саласының кәсіпорындарында сапалы және сандық талдау мен синтезді жүзеге асыра отырып, тамақ қауіпсіздігі бойынша инновациялық технологияларды енгізеді, өз білімі мен жетістіктерін әріптестеріне, ғылыми қоғамдастыққа және қалың жұртшылыққа хабарлайды