7М07 Инженерлік, өңдеу және құрылыс салалары(Білім беру саласы)
7М072 Өндірістік және өңдеу салалары(Даярлау бағыты)
М111 Тамақ өнімдерін өндіру(Білім беру бағдарламаларының тобы)
БББ мақсаты:
Тамақ өнімдерінің қауіпсіздігі саласында терең, жүйелі теориялық білімі мен кәсіби, ғылыми-зерттеу және оқытушылық практикалық дағдылары бар жоғары білікті кадрларды даярлау
Қалыптасатын оқыту нәтижелері:
Ғылыми дүниетаным жүйесі, ғылым тарихы мен философиясы туралы дамып келе жатқан білімдерін көрсетеді
Шет тілдерінің бірінде жазбаша және ауызша кәсіби қарым-қатынас жасай алады
Әлеуметтік, этникалық, конфессиялық және мәдени айырмашылықтарды төзімділікпен қабылдай отырып, команданы басқарады
Білім қызметінде кәсіптік білім берудің жоғарғы мектеп педагогикасының әдістемелік негізінің білімін қолданады.
Қауіпті жағдайлардың дамуын модельдейді және болжайды, тағам өнімдерінің қауіпсіздігінің қауіп-қатерлерін бағалауды талдайды және бағалайды.
Қауіпсіз өнімді жоспарлау мен енгізу кезінде алгоритмдер мен математикалық модельдерді қолдана отырып, ғылыми зерттеулер мен техникалық әзірлемелерге арналған жұмыс жоспарлары мен бағдарламаларын жасайды, әлеуметтік, этикалық және ғылыми ойларды ескере отырып, тұжырым жасау үшін ақпаратты жинайды және түсіндіреді.
Мәліметтердің статистикалық үлгісі негізінде өнімнің өмірлік циклі процестеріне бәсекелестік талдау жүргізеді, ластаушы заттарды бақылаудың жаңа әдістерін қолданады, тамақ кәсіпорындарында техникалық регламенттерді әзірлейді.
Өнімдердің, процестердің және қызметтердің инспекциялық қызметін ұйымдастырады, бәсекеге қабілеттілікті арттыруға бағытталған экспорт сапасын бақылау және тамақ қауіпсіздігі әдістемесі мен әдістері туралы білімді қолданады
Азық-түлік қауіпсіздігі мен гигиенасын бағалау, тамақ өнімдерінің ластану деңгейлері туралы білімді қолданады, өлшеу нәтижелерін талдайды, ақпаратты, идеяларды, қорытындыларды, проблемалар мен шешімдерді кәсіпқойларға да, маман еместерге де анық жеткізеді.
Сандық технологияларды пайдалана отырып, жаңа ортада, кең пәнаралық контексте тамақ өнеркәсібінде азық-түлік қауіпсіздігі жүйесін және интеграцияланған сапа менеджменті жүйесін әзірлеу және енгізу кезіндегі білімді, түсінікті және мәселелерді шешу қабілетін кәсіби деңгейде қолданады.
Азық-түлік қауіпсіздігі саласындағы зертханалық және эксперименттік зерттеулерді, кәсіпорындар туралы есеп беруді, тәуекелдерді бақылау әдістерін, диагностика мен техникалық объектілерді игеру, ғылыми-зерттеу және оқытушылық қызметте техникалық нормативтік құжаттарды әзірлеуді ұйымдастыру және жүргізу дағдыларына ие. Ақпаратты, идеяларды, тұжырымдарды, мәселелер мен шешімдерді кәсіпқойларға да, маман емес адамдарға да нақты жеткізеді