Азық-түлік өнімдері технологиясы

Білім беру бағдарламалары
B068 – Тамақ өндірісі

Оқу мерзімі
4 жыл

Оқу ақысы
800 000 теңге

Таідау пәндері
Биология және Химия

ТАМАҚТАНУ САЛАСЫНДАҒЫ ЕҢ МАҢЫЗДЫ МАМАНДЫҚ

Өмір салтына әсер ететін маңызды факторлардың бірі - дұрыс тамақтану. Тамақтану өнімдерінің сапасына жауапкершілік - жақсы мамандарға, яғни тамақ технологтарына жүктеледі.

Бүгінде өндірушілер білікті кадрларға үлкен қызығушылық танытады, сондықтан бұл мамандық әрдайым сұранысқа ие және оның қажеттілігі тек күн сайын артып келеді. Әсіресе, цифрлық дәуірде тамақ технологиялары бойынша білім беру - бұл жас буынға ерекше рецепттер табуға және жасауға керемет мүмкіндік.

Оқу орнында қандай
білім аламын?

  • Студент технологиялық тәртіптің сақталуын және технологиялық жабдықтың дұрыс жұмыс істеуін бақылайды, шикізаттың, жартылай фабрикаттардың, материалдардың шығын нормаларын есептеуді, шикізат пен дайын өнімнің сапасына технохимиялық бақылау әдістерін жасауды үйренеді. Сонымен қатар технологиялық машиналардың оңтайлы жұмыс режимін орнатып және қамтамасыз етуге үйренеді

Оқу бітірген соң кім
болып жұмыс істеймін?

  • Тамақ өнеркәсібі мен қоғамдық тамақтандыру кәсіпорындарындағы технологиялық процесті ұйымдастырушы
  • Тамақ өнеркәсібі ұйымдарындағы экономист-технолог
  • Қоғамдық тамақтану орындарында санитарлық нормаларды сақтау бойынша маман
  • Диетолог (тамақ мөлшерін, калория мөлшерін және т.б. есептеу)

Мен қайда жұмыс істеймін?

  • Ет өңдеу зауыттарында
  • Балық өңдеу зауыттары (консервілеу)
  • Кондитерлік фабрикаларда, наубайхана, фабрика
  • Жеке және заңды тұлғаларға оңаша кеңес беру қызметін көрсете алады
Онлайн кеңесшіге жазыңыз
Біз жұмыс уақытында сағат
9:00-ден 18:00-ге дейін байланыстамыз