Білім саласы: 6B07 Инженерлік, өңдеу және құрылыс салалары
Дайындық бағыты: 6В072 Өндірістік және өңдеу салалары
Білім беру бағдарламаларының тобы: В068 Азық-түлік өнімдерінің өндірісі
БББ мақсаты:
Қазіргі заманғы экономика мен еңбек нарығының талаптарына жауап беретін кәсіби және әлеуметтік құзыреттіліктері бар қоғамдық тамақтандыру кәсіпорындары үшін жоғары білікті кадрлар даярлау.
Қалыптасатын оқыту нәтижелері:
- ОН1: Кәсіби салада экономика, құқық және өмір қауіпсіздігі негіздері бойынша білімін қолданады.
- ОН2: Тамақ өнімдерін өндіру саласында кәсіби мәселелерді шешуде математика, физика және механика заңдарын қолданады.
- ОН3: Ғылыми қызметте және тамақ өнімдері өндірісінде жаратылыстану пәндерінің негізгі заңдарын қолданады.
- ОН4: Қоғамдық тамақтану саласында зерттеу әдістерін және ғылыми этика принциптерін қолданады.
- ОН5: Бизнесті ұйымдастыруда экономика және тұрақты даму туралы білімді қолданады.
- ОН6: Жоғары сапалы өнім шығару үшін қоғамдық тамақтандыру кәсіпорындарында технологиялық процестерді ұйымдастырады.
- ОН7: Қоғамдық тамақтандыру кәсіпорындарында әртүрлі технологиялық жабдықтарды тиімді пайдаланады.
- ОН8: Тамақтану индустриясында еңбек қауіпсіздігін қамтамасыз етеді.
- ОН9: Заманауи тамақтану тұжырымдамалары мен технологияларын қолданады.
- ОН10: Қоғамдық тамақтандыру кәсіпорындарын жобалауға және қайта құруға қатысады.
- ОН11: Тамақ өнімдері мен қызметтерінің сапасын және қауіпсіздігін бақылау жүйесін ұйымдастырады.
- ОН12: Өндірісті және қызмет көрсетуді тиімді басқарады.
Кәсіби қызмет саласы (сферасы):
Тамақтану индустриясы, қоғамдық тамақтандыру кәсіпорындары, профильдік білім беру және жобалау ұйымдары.
Кәсіби қызмет түрлері:
- Ұйымдық-басқарушылық қызметі: технологиялық процестерді ұйымдастыру және басқару.
- Өндірістік-технологиялық қызметі: өндірілетін өнімнің сапасын бақылау.
- Жобалық қызметі: қоғамдық тамақтандыру кәсіпорындарын жобалау және реконструкциялау.
- Ғылыми-зерттеу қызметі: тамақ өнімдерін өндіру саласындағы ғылыми-техникалық ақпаратты зерттеу.
Кәсіби қызмет объектілері:
Қоғамдық тамақтандыру кәсіпорындары, жобалау ұйымдары, ғылыми-зерттеу институттары.
Оқыту бағытына лицензия нөмірі:
03.02.2010 ж., АБ 0137401, ҚР БҒМ 28.03.2019 ж. №299 бұйрығы