«Біліктілікті арттыру»

АТУ БАИҚЖК біліктілікті арттыруға өтінім: кәсіптік қайта даярлау және біліктілікті арттыру курстарынан өту үшін мына сілтеме бойынша өтінім қалдыру қажет: сілтеме бойынша өту

Алматы технологиялық университеті кадрларының біліктілігін арттыру және қайта даярлау институты өз қызметін нормативтік құжаттарға сәйкес жүзеге асырады:

Қазақстан Республикасының Білім туралы Заңына сәйкес АТУ-да қоғамдағы болып жатқан әлеуметтік-экономикалық өзгерістерге сәйкес қосымша білім мен дағдыларды алу үшін жағдайлар жасалған.

Оқу процесіне үлкен ғылыми-педагогикалық және практикалық тәжірибесі бар, тамақ, қайта өңдеу, жеңіл және Тоқыма өнеркәсібінің алдыңғы қатарлы кәсіпорындарында, Қазақстан Республикасы мен алыс шет елдердің қоғамдық тамақтандыру кәсіпорындарында тағылымдамадан өткен жетекші ғалымдар мен мамандар тартылады.

Біліктілікті арттыру курстарының оқу бағдарламалары ғылымда, білім беруде, өндірісте болып жатқан инновацияларды, сондай-ақ еңбек нарығының қажеттіліктерін, оқыту нәтижелеріне құзыреттілік көзқарасты, Кәсіби Стандарттар мен салалық біліктілік шеңберінің талаптарын ескере отырып әзірленген және сол арқылы тәжірибеге бағдарланған. Оқытушылар таратылған дәріс материалдары мен қажетті құжаттама нысандарының толық пакетін ұсынады.

Оқу сабақтары мамандандырылған, заманауи жабдықтармен жарақтандырылған, АТУ оқу-ғылыми өндірістік шағын цехтарында өткізіледі:

Азық-түлік өнімдерінің сапасы мен қауіпсіздігі ғылыми-зерттеу орталығында тамақ өнімдерінің сапалық көрсеткіштерін анықтау үшін заманауи аспаптарда жұмыс істеу дағдыларын игеру бойынша сабақтар өткізіледі.

Сабақтарды Еуропа жоғары оқу орындарында оқыған мамандар қазақ, орыс, ағылшын тілдерінде жүргізеді.

Біздің оқытудың артықшылықтары: 

Тиісті оқуды аяқтағаннан және емтиханды сәтті тапсырғаннан кейін тыңдаушыларға белгіленген үлгідегі құжаттар беріледі.

Біздің тыңдаушылар:

"Аспаз-диетолог" курстары

Диетология-тағамды дұрыс және ұтымды пайдалану туралы ғылым. Диеталар арқылы адам көптеген аурулардан айығып, жұқа болып, өмір сапасын жақсарта алады.

Біз "Аспаз-диетолог" курстарын кәсіби деңгейде өткізуді ұсынамыз.

Оқу ұзақтығы 12 сабақ 3 сағаттан.

Сіз не білесіз және жасай аласыз:

​Ең бастысы, сіз сұранысқа ие маман бола аласыз. Оқу аяқталғаннан кейін сертификат беріледі.

"4,5 разрядты Аспаз" курстары

4 (5) дәрежелі аспаз мамандығы бойынша біліктілікті арттыру курстары біліктілікті максималды деңгейге көтергісі келетін тәжірибелі Аспаздарға бағытталған. Курстарда оқу барысында тыңдаушылар аспаздықтың заманауи тенденцияларымен танысуға, мәзірді қалыптастыру және мейрамхана жұмысын ұйымдастыру бойынша кеңес алуға, тамақ дайындаудың жаңа технологияларын үйренуге, кәсіби шеберліктерін арттыруға мүмкіндік алады. Мұның бәрі қоғамдық тамақтану саласындағы мамандарға алған тәжірибелері мен білімдерін кәсіби қызметінде табысты пайдалануға мүмкіндік береді.

Курстарда оқыту үлкен педагогикалық және практикалық жұмыс тәжірибесі бар заманауи жабдықтарды пайдалана отырып, табысты қоғамдық тамақтандыру кәсіпорындарында жұмыс істейтін жоғары санатты мамандардың басшылығымен жүзеге асырылады. Курстарда оқыту барысында Практикалық оқытудың ең озық әдістері мен технологиялары қолданылады. Біліктілікті арттыру курстары тыңдаушылардың тиімді жұмыс істеуі үшін қажетті барлық заттармен жабдықталған оқу-өндірістік цехтарда (мейрамханаларда), тамақ дайындау зертханаларында, демонстрациялық залда өткізіледі.

Курстарды аяқтағаннан кейін мамандар Әртүрлі күрделіліктегі аспаздық өңдеуді қажет ететін тағамдар мен өнімдерді дайындау бойынша білім алады:

Курстар даяшы, БАРМЕН

Даяшы және бармен мамандықтары бойынша дайындық курстары осы кәсіпте жаңа, заманауи, толыққанды білім, Дағдылар мен тәжірибе алуға мүдделі адамдарға арналған. Біздің курстарда Ұсынылатын оқу бағдарламасы заманауи мейрамханалар, кафелер мен барлар иелерінің тілектері мен талаптарын ескере отырып жасалған.
Егер сіз шынымен де жоғары деңгейлі тамақтандыру кәсіпорындарында қызмет көрсетудің қалай дұрыс жүргізілетінін, мәзірді қалай дұрыс ұсыну керектігін, клиенттің Сауатты қызмет көрсетуін білгіңіз келсе, онда біз келушілерді қабылдауға дайындық, дастархан жайу, қызмет көрсету стильдері, тағамдар мен сусындарға қызмет көрсету құпияларымен бөлісеміз.

Біз Алматы қаласының көптеген мейрамханалары мен барларымен ынтымақтасамыз, онда біздің тыңдаушылар өз білімдерін тәжірибеде табысты қолданады.
Клиенттің кездесуі, алдын-ала дайындалған үстелге шақыру, тапсырысты қалыптастыру, тағамдар мен сусындарға тікелей қызмет көрсету, клиенттің есебі осының бәрін және егер сіз осы мамандықтарды оқуға келсеңіз ғана біле алмайсыз.

КОНДИТЕР курстары

Кондитер мамандығы бойынша кәсіби дайындық курстары сіз үшін табысты мансаптың бастауы болуы мүмкін. Торттар, пирожныйлар, пирогтар мен пирогтар, орамдар, печенье, карамель мен шоколад өнімдері кез — келген мерекенің ажырамас атрибуттары болып табылады. Сондықтан ірі дүкендер, гипермаркеттер, кондитерлік дүкендер, наубайханалар, мейрамханалар, кафелер, нан зауыттары және басқа да кәсіпорындар осы мамандықтың өкілдерін өте қажет және жоғары бағалайды.
Кондитер курстары жаңа кең кәсіби көкжиектерді ашады. Курстарды бітіріп, жұмысқа орналасқаннан кейін сізде кәсіби өсу, жоғары дәреже алу, басшылық лауазым немесе өзіңіздің табысты бизнесіңізді ұйымдастыру мүмкіндігі болады.

Қызмет көрсету және қоғамдық тамақтану саласының қызметкерлерін аттестаттау
Қоғамдық тамақтандыру қызметкерлерін аттестаттау қоғамдық тамақтандыру кәсіпорнының міндеттерін іске асырудағы қызметкерлер қызметінің тиімділігін анықтау мақсатында жүргізіледі. Қоғамдық тамақтандыру қызметкерлерін аттестаттау қызметкерлердің еңбек өнімділігін арттыруға, ұйымдық құрылымға, технологиялық рәсімдерге, лауазымдық нұсқаулықтарға және мотивациялық ортаға қажетті өзгерістер енгізуге мүмкіндік беретін шешім қабылдау үшін жүргізіледі.

"ССП" - құю және сыра өндірісіндегі жабдықтарды жиналмалы жуусыз жүйе
"Online-оқытушы" тиімді қашықтықтан оқыту әдістері мен құралдары
AutoCAD
Жалпы микробиологияның өзекті мәселелері
Мал шаруашылығы және құс шаруашылығы өнімдерінің қауіпсіздігі, сапасы және ветеринариялық-санитариялық сараптамасы
Педагогикалық қызметке кіріспе
Жабдықты диагностикалау
Астық шаруашылығы және астық өнімдерінің сапасын бағалау әдістері
Дәнді және майлы дақылдар, қабылдау, өңдеу, жөнелту, талдау.
ҚР Экология және экологиялық менеджмент жөніндегі заңнамасын білу
Тамақ өнеркәсібінің тамақ өнімдерінің қауіптілігін анықтау, бағалау және оларды талдау
Инженерлік графика. Инженерлік және компьютерлік графика
Инженерлік графика. Инженерлік және компьютерлік графика, құрылымдық материалдар технологиясы, құрылымдық материалдар және термиялық өңдеу
Инженерлік және компьютерлік графика, Инженерлік негіздер және машина бөлшектері
Инновациялық білім беру технологиялары және дидактикалық модельдер
Тамақ өнеркәсібіндегі инновациялық технологиялар мен жабдықтар
Тамақ өнеркәсібі кәсіпорындарындағы инновациялық технологиялар және технохимиялық бақылау
Тоқыма материалдарын әрлеудің инновациялық технологиялары
Қайта өңдеу өндірістерінің инновациялық технологиялары
Мал шаруашылығы өнімдерін өндірудің инновациялық технологиялары
Нан, кондитерлік және макарон өнімдерінің инновациялық технологиялары
Алкогольді ішімдіктердің сапа көрсеткіштерін зерттеу
Кайзен - үнемді өндіріс
АВТО тиегіште тиеу-түсіру жұмыстарын сапалы орындау, АВТО тиегіштің техникалық жай-күйін бақылау. Отын шығынын есепке алуды жүргізу
Кондитер
Бармендер мен даяшылар курстары
Тамақ өнімдерін химиялық-технологиялық зерттеу зертханашысы
Аспаптағы аминқышқылдарының массалық үлесін өлшеу әдістемесі 105 м тамшы капиллярлық электрофорез жүйесі
"ЦветЯуза" құралындағы антиоксиданттық белсенділікті анықтау әдістемесі
"ФЛЮОРАТ-02" аспабында суда еритін витаминдерді анықтау әдістемесі
"Agillent-1200"майда еритін витаминдердің құрамын анықтау әдістемесі
Құрылғыдағы пестицидтердің құрамын анықтау әдістемесі газ хроматографы Кристаллюкс-4000м
"Газ хроматографы Кристаллюкс-4000М"аспабындағы құрамында спирті бар сұйықтықтардағы уытты микроқоспалардың құрамын айқындау әдістемесі
Құрылғыдағы улы элементтерді анықтау әдістемесі атомдық абсорбциялық спектрометр КВАНТ-Z.-бұл-Т
Қашықтықтан оқытуды оқыту әдістемесі және цифрлық құзыреттілік
Экономикалық пәндерді оқыту әдістемесі
Сорғы және жылу алмасу жабдықтарын таңдауды есептеу әдістемесі
Механикадағы жасырын ақауларды анықтау әдістері
Сүт және сүт өнімдерінің микробиологиясы. Өндірістік микробиологиялық бақылаудың әдістері мен ұйымдастырылуы
Азық-түлік микробиологиясы, кәсіби стандарттар
Бумалар мен автоматиканы баптау
Мектепте тамақтандыру өнімдерінің сапасы мен қауіпсіздігін қамтамасыз ету
Ет өңдеу кәсіпорындарының жұмысшы кәсіптерін оқыту
Жеміс көкөніс және консерві өнеркәсібі кәсіпорындарының жұмысшы кәсіптерін оқыту
Сүт өңдеу кәсіпорындарының жұмысшы кәсіптерін оқыту
Шарап өндірісінің аға шеберлері мен шеберлерін оқыту
"Талаб вольтамметриялық анализаторы" аспабындағы ауыр металдарды анықтау
Мәдениет пен микроорганизмдерді өсіру тәжірибесі
Мектеп асханаларында, жоғары оқу орындарында, өнеркәсіптік кәсіпорындарда тамақтануды ұйымдастыру
Қоғамдық тамақтандыру кәсіпорындарында өндіріс пен қызмет көрсетуді ұйымдастыру
Аралас оқытуды ұйымдастыру және қашықтықтан білім беру технологияларын іске асыру
Кәсіпорындағы экологиялық менеджментті дамытудың негізгі тенденциялары: заңнаманың жаңалықтары және энергия үнемдеу саласындағы қазақстандық ерекшелік
Шарап өндірісіне арналған микробиология негіздері
Тамақ өндірісінің микробиологиясының негіздері
Астық пен тұқымның ерекшеліктері, оларды өңдеудің, сақтаудың және өңдеудің негізгі принциптері
Мектепке дейінгі және мектептегі тамақтануды ұйымдастырудың ерекшеліктері
Жеңіл өнеркәсіп кәсіпорындарындағы еңбекті қорғау
Тамақ өнеркәсібі кәсіпорындарындағы еңбекті қорғау
Тоқыма материалдарының сапасын бағалау
Тоқыма материалдарының қауіпсіздік көрсеткіштерін бағалау
Ағынды суларды тазарту
Тамақ өнеркәсібінде қолданылатын тағамдық қоспалар
Аспаз
Аммиак-тоңазытқыш қондырғылары операторларының біліктілігін арттыру 
Құюдың технологиялық жабдықтарын жөндеу біліктілігін арттыру
Автомобильдің қосалқы бөлшектері мен жабдықтарын зерттеуге сараптама жүргізу
Металл бұйымдарын, жабдықтар мен медициналық техниканы зерттеуге сараптама жүргізу
Электр жабдықтарын зерттеуге сараптама жүргізу
Жетілдірілген Microsoft Excel
Сүт өнеркәсібі кәсіпорындарын жобалау
Ет саласы кәсіпорындарын жобалау
Қоғамдық тамақтандыру кәсіпорындарын жобалау
AutoCAD бағдарламасын қолдана отырып, тамақ өнеркәсібі кәсіпорындарын жобалау
Цифрлық тігін кәсіпорындарын жобалау
Сүт өнеркәсібі үшін IDEFO әдіснамасы бойынша СМЖ бизнес-процестерін әзірлеу.
Оқу процесінде цифрлық білім беру ресурстарын әзірлеу және пайдалану
Тамақ өнеркәсібі кәсіпорындары үшін интеграцияланған қауіпсіздік менеджменті жүйесін әзірлеу
Жаппай ашық онлайн курстарды (ЖАОК) іске асыру: принциптері, құралдары, практикасы
Сыра құюдың технологиялық жабдықтарын жөндеу
А дан Я ға дейінгі мейрамхана бизнесі
Заттардың физика-химиялық параметрлерін анықтаудың рефрактометриялық әдісі
Тамақ өнеркәсібіндегі санитарлық нормалар
Инертті газ ортасында аргонмен дәнекерлеу
Қоғамдық тамақтандыру кәсіпорындарында қызмет көрсету
Тамақ өнеркәсібі кәсіпорындарында сапа мен қауіпсіздікті қамтамасыз ету жүйесі
Жеңіл өнеркәсіп өнімдерін Автоматтандырылған жобалау жүйелері Графис (АЖЖ Grafis)
Тамақ өнімдерін органолептикалық бағалау әдістерін жетілдіру
Жаңа материалдардан киім әзірлеу кезінде жобалау процесі мен технологиясын жетілдіру
Кондитерлік өндіріс технологиясын жетілдіру
Заманауи цифрлық білім беру ортасы мен платформалары
оқу процесі үшін
Алкоголь және алкогольсіз өнеркәсіп кәсіпорындарының заманауи жабдықтары
Ет өнеркәсібі кәсіпорындарының заманауи жабдықтары
Тамақ өнеркәсібі кәсіпорындарының заманауи жабдықтары
Сусындар өндіретін кәсіпорындардың заманауи жабдықтары
Сүт және сүт өнімдерін талдаудың заманауи әдістері
Суды зертханалық зерттеудің заманауи әдістері
Өндіріс және тұтыну қалдықтарын қайта өңдеудің заманауи ресурс үнемдейтін және қалдықсыз технологиялары
Автоматтандыру және басқару жүйелерін құрудың заманауи теориялары, әдістері мен құралдары
Астықты кептірудің заманауи техникасы мен технологиясы
Сүт өнеркәсібі кәсіпорындарындағы заманауи технологиялар және технохимиялық бақылау
Ет өнеркәсібі кәсіпорындарындағы заманауи технологиялар және технохимиялық бақылау
Тамақ және қайта өңдеу өнеркәсібі кәсіпорындарындағы заманауи технологиялар және технохимиялық бақылау
Мұнай-химия өндірісінің заманауи технологиялары
Балалар тағамын өндірудің заманауи технологиялары
Заманауи өндіріс технологиялары, мектептегі тамақтану өнімдерінің сапасы мен қауіпсіздігін қамтамасыз ету
Материалдардың кедергісі, Теориялық механика, Теориялық және қолданбалы механика
Табиғи орта компоненттерінің жай күйі тамақ өнімдерінің қауіпсіздігі мен сапасының негіздері
Өнімнің сапалық көрсеткіштерін анықтаудың спектрофотометриялық әдістері (Jenway 6300)
Сүт және сүт өнімдерінің техникасы мен технологиясы
Ет және ет өнімдерінің техникасы мен технологиясы
Тұщы су балықтарын өңдеу техникасы мен технологиясы
Кеден одағының техникалық регламенттері КО ТР 021/2011 "тамақ өнімдерінің қауіпсіздігі туралы", КО ТР 022/2011 "оны таңбалау бөлігіндегі техникалық регламенттер"
Кеден одағының техникалық регламенттері КО ТР 021/2011 "тамақ өнімдерінің қауіпсіздігі туралы", КО ТР 022/2011 "оны таңбалау бөлігіндегі техникалық регламенттер"
Технологиялық режимдер (Температура, PU, Ерітінді концентрациясы, СО2 қысымы)
Ұн кондитерлік өнімдерінің технологиялық менеджменті
Нан, кондитерлік және макарон өнімдерінің технологиялық менеджменті
Тоқылған бұйымдардың технологиясы мен дизайны
Мельзаводтың технологиясы және заманауи жабдықтары
Элеваторлардың технологиясы және заманауи жабдықтары
Жүгері дәнін кептіру технологиясы мен техникасы
Кондитерлік өндіріс технологиясы
Сүт және сүт өнімдерінің технологиясы (ірімшік өнімдері).
Халал сұранысы бойынша ет және ет өнімдерінің технологиясы
Сыра қайнату технологиясы
Арнайы мақсаттағы тамақ технологиясы
Азық-түлік технологиясы
Мектепте тамақтандыруға арналған өнім өндіру технологиясы
Форензик технологиясы: кірістер мен шығыстарды тексерудің аналитикалық процедуралары
Астық өңдеу кәсіпорындарындағы технохимиялық бақылау
Тігін шеберлігі
Өнеркәсіптік кәсіпорындардың экологиялық менеджменті
Тоқыма тауарларын сараптау