№ 67 техникалық комитетінің төрағасы
Уажанова Раушангуль Улангазиевна
№ 67 техникалық комитетінің төрағасы, доцент
Жауапты хатшы, PhD
Тунгышбаева
Улбала ОблбековнаPhD, ассоциированный профессор АТУ
№ 67 техникалық комитеттің мақсаты: салалық ұлттық стандарттауды құру процесінде барлық мүдделі тараптардың консенсусын қамтамасыз ету, осылайша стандарттардың сапасын жоғары ғылыми - техникалық деңгейге көтеру.
ТК келесі функцияларды анықтайды:
№67 ТК бекітілген стандарттау объектілерінің (қызмет саласының) тізбесі:
№ 67 ТК №526 "Функционалдық тамақ өнімдері" ККМ және 226 "ет және ет өнімдері" ККМ, №003 "нан-тоқаш және макарон өнімдері"ККМ мүшесі болып табылады.
ТК №67-ISO/TC 34/SC3 "жемістер мен өсімдіктер мен заттар жеткізілген өнімдер", ISO/TC 34/SC5 "сүт және сүт өнімдері", ISO/TC 34/SC6 "ет, мәдениет, балық, жұмыртқа және тейр өнімдері"толық мүшесі. Сондай-ақ, №67 ТК ISO/КО 34/SC9 – "Microbiology", ISO/КО 34/SC10 – "Animal feeding stuffs", ISO/КО 34/SC19 – "Bee products"байқаушы мүшесі болып табылады.
№ 67 техникалық комитетке мүше ұйымдар: "Қазақстан стандарттау және сертификаттау институты" РМК Алматы облысы бойынша филиалы, "Қазақстанның Сүт одағы" ЗТБ, Қазақстанның астық өңдеушілер одағы, "қазақ қайта өңдеу және тамақ өнеркәсібі ғылыми-зерттеу институты" ЖШС, "Қазақ қайта өңдеу және тамақ өнеркәсібі ғылыми-зерттеу институты"ЖШС Астана филиалы, "Қазақ агроөнеркәсіптік кешен экономикасы және ауылдық аумақтарды дамыту ғылыми-зерттеу институты" ЖШС, Еуразия ұлттық университеті. Л.Н. Гумилева, "Техникалық реттеу және метрология орталығы" ЖШС, "Каспий маңы сертификаттау орталығы" ЖШС филиалы, "Антиген" ҰКП, "ШымкентМай" АҚ