Атауы
Алматы технологиялық университеті
Қысқартылған атауы
АТУ
Құрылған жылы
1957
Басшылық
Президент — Құлажанов Құралбек Сәдібайұлы
Ректор – Құлажанов Талғат Құралбекұлы
Куәліктер, лицензиялар
Заңды тұлғаның мемлекеттік қайта тіркеуден өткені туралы 2003 ж. 26 желтоқсандағы №28264-1910-АО куәлік 03.02.2010 ж. №0137401 Мемлекеттік лицензия
Жарғы
«АТУ» АҚ Жарғысы - Толығырақ
Бөлімшелер
«АТУ» АҚ-да 5 факультет, 19 кафедра, Қазақстан-Швейцария туризм және мейманхана бизнесі институты (HTMI), 3 ғылыми-зерттеу институты, 8 ғылыми-зерттеу зертханасы, 13 оқу-ғылыми орталығы жұмыс істейді.

1. Зертханалары бар тағамдық технологиялар ғылыми-зерттеу институты:
- жаңа буын өнімдерінің ғылыми-зерттеу зертханасы;
- Технологиялық процестерді лазерлік активтендіру ғылыми-зерттеу зертханасы;
- қайталама шикізатты кешенді қайта өңдеу және тамақ өндірісі ғылыми-зерттеу зертханасы;
- тамақ және қайта өңдеу өндірістерінің инновациялық технологияларының ғылыми-зерттеу зертханасы.

2. Зертханалары бар тамақ қауіпсіздігі ғылыми-зерттеу институты:
- Аккредиттелген тамақ қауіпсіздігі зертханасы;
- Азық-түлік өнімдерінің сапасы мен қауіпсіздігін бағалау жөніндегі ғылыми-зерттеу зертханасы.

3.Зертханалары бар жеңіл өнеркәсіп проблемаларының ғылыми-зерттеу институты:
- Тоқыма материалдарының технологиясы мен қауіпсіздігі ғылыми-зерттеу зертханасы;
- Жеңіл өнеркәсіп бұйымдарын жобалаудың ғылыми-зерттеу зертханасы.

Оқу-ғылыми орталықтар:
- Оқу-ғылыми нан орталығы;
- Оқу-ғылыми сүт орталығы;
- Ет өңдеу бойынша оқу-ғылыми орталығы;
- Оқу-ғылыми макарон орталығы;
- Майлар мен ББҚ оқу-ғылыми орталығы.
- Құрама жем өндіру жөніндегі оқу-ғылыми орталығы;
- Астық қоспаларын өндіру жөніндегі оқу-ғылыми орталығы;
- Ашыту өнімдерінің оқу-ғылыми орталығы;
- Қоғамдық тамақтану өнімдерін өндіру бойынша Оқу орталығы;
- Мейрамхана-қонақ үй бизнесі бойынша» SERVICE LAB » оқу орталығы;
- Әсем сервис » оқу-ғылыми орталығы»;
- Қазақстан-Корей технология және дизайн ғылыми-білім беру орталығы;
- Жаңа буын тамақ өнімдерін стандарттау жөніндегі № 67 Республикалық техникалық комитет.
Мамандарды даярлау
27 білім беру бағдарламасы - Бакалавриат, 24 - Магистратура, 13 - Докторантура.
Институционалдық аккредиттеу
Куәлік IA № 0084 25.12.2017 ж. білім беру сапасын қамтамасыз ету жөніндегі тәуелсіз агенттік (БСҚА) - Толығырақ
Білім беру бағдарламаларын халықаралық және Ұлттық мамандандырылған аккредиттеу (ББ)
Инженерия, Информатика, жаратылыстану ғылымдары және математика саласындағы ББ аккредиттеу агенттігі (ASIIN) 22 ББ, оның ішінде: 5 ББ бакалавриат, 12 ББ магистратура, 5 ББ докторантура.

Білім беру сапасын қамтамасыз ету жөніндегі тәуелсіз агенттік (БСҚА) 20 ББ, оның ішінде: 9 ББ бакалавриат, 8 ББ магистратура, 3 ББ докторантура.

Аккредиттеу және рейтингтің тәуелсіз агенттігі (АРТА) 13 ББ, оның ішінде: 7 ББ бакалавриат, 4 ББ магистратура, 2 ББ докторантура.

Сілтеме бойынша өту
Инфрақұрылым
Жалпы аумағы – 70 мың ш. м.

Университет инфрақұрылымына мыналар кіреді:
4 оқу корпусы;
5 жатақхана;
үлкен және кіші мәжіліс залы;
ғылыми кітапхана;
13-оқу-ғылыми орталықтар;
тігін бұйымдары цехы;
оқу-өндірістік мейрамхана;
тамақтану комбинаты;
спорт залы және стадион;
медпункт;
баспахана;
студенттерге қызмет көрсету орталығы
Білім алушылар контингенті
7361
Профессор-оқытушылар құрамының контингенті
463 ғалым мен оқытушы, олардың 28 Халықаралық және Ұлттық ғылым академияларының академиктері мен корреспондент-мүшелері, 51 ғылым докторы мен профессор, 134 ғылым кандидаты мен доценті, 60 РhD докторы
Халықаралық ынтымақтастық
«АТУ» АҚ 95-тен астам шетелдік білім беру және ғылым мекемелерімен сәтті ынтымақтастық орнатқан
Ғылыми қызметі
«АТУ» АҚ-да «Тамақ өнеркәсібінің технологиясы» және «Жеңіл және қайта өңдеу өнеркәсібінің технологиясы» ғылым бағыттары бойынша 2 диссертациялық кеңес жұмыс істейді
Орналасқан орны
Қазақстан Республикасы, 050012, Алматы қаласы, Алмалы ауданы, Төле би көшесі, 100-үй
Сайт
atu.edu.kz
E-mail:
rector@atu.kz
rector@atu.edu.kz