АТАУЫ Алматы технологиялық университеті
Қысқартылған атауы АТУ
Құрылған жылы 1957
Басшылық Президент – Құлажанов Құралбек Сәдібайұлы
Ректор – Құлажанов Талғат Құралбекұлы
Куәліктер, лицензиялар Заңды тұлғаның мемлекеттік қайта тіркеуден өткені туралы 2003 ж. 26 желтоқсандағы №28264-1910-АО куәлік 03.02.2010 ж. №0137401 Мемлекеттік лицензия
Жарғы «АТУ» АҚ Жарғысы Толығырақ
Инфрақұрылым Жалпы аумағы – 70 мың ш. м.

Университет инфрақұрылымына мыналар кіреді:
4 оқу корпусы;
5 жатақхана;
үлкен және кіші мәжіліс залы;
ғылыми кітапхана;
13-оқу-ғылыми орталықтар;
тігін бұйымдары цехы;
оқу-өндірістік мейрамхана;
тамақтану комбинаты;
спорт залы және стадион;
медпункт;
баспахана;
студенттерге қызмет көрсету орталығы

Бөлімшелер «АТУ» АҚ-да 5 факультет, 19 кафедра, Қазақстан-Швейцария туризм және мейманхана бизнесі институты (HTMI), 3 ғылыми-зерттеу институты, 8 ғылыми-зерттеу зертханасы, 13 оқу-ғылыми орталығы жұмыс істейді.

1. Зертханалары бар тағамдық технологиялар ғылыми-зерттеу институты:
1) жаңа буын өнімдерінің ғылыми-зерттеу зертханасы;
2) Технологиялық процестерді лазерлік активтендіру ғылыми-зерттеу зертханасы;
3) қайталама шикізатты кешенді қайта өңдеу және тамақ өндірісі ғылыми-зерттеу зертханасы;
4) тамақ және қайта өңдеу өндірістерінің инновациялық технологияларының ғылыми-зерттеу зертханасы.

2. Зертханалары бар тамақ қауіпсіздігі ғылыми-зерттеу институты:
1) Аккредиттелген тамақ қауіпсіздігі зертханасы;
2) Азық-түлік өнімдерінің сапасы мен қауіпсіздігін бағалау жөніндегі ғылыми-зерттеу зертханасы.

3.Зертханалары бар жеңіл өнеркәсіп проблемаларының ғылыми-зерттеу институты:
1) Тоқыма материалдарының технологиясы мен қауіпсіздігі ғылыми-зерттеу зертханасы;
2) Жеңіл өнеркәсіп бұйымдарын жобалаудың ғылыми-зерттеу зертханасы.

Оқу-ғылыми орталықтар:
1. Оқу-ғылыми нан орталығы;
2. Оқу-ғылыми сүт орталығы;
3. Ет өңдеу бойынша оқу-ғылыми орталығы;
4. Оқу-ғылыми макарон орталығы;
5. Майлар мен ББҚ оқу-ғылыми орталығы.
6. Құрама жем өндіру жөніндегі оқу-ғылыми орталығы;
7. Астық қоспаларын өндіру жөніндегі оқу-ғылыми орталығы;
8. Ашыту өнімдерінің оқу-ғылыми орталығы;
9. Қоғамдық тамақтану өнімдерін өндіру бойынша Оқу орталығы;
10. Мейрамхана-қонақ үй бизнесі бойынша» SERVICE LAB » оқу орталығы;
11. Әсем сервис » оқу-ғылыми орталығы»;
12. Қазақстан-Корей технология және дизайн ғылыми-білім беру орталығы;
13. Жаңа буын тамақ өнімдерін стандарттау жөніндегі № 67 Республикалық техникалық комитет.

Мамандарды даярлау 27 білім беру бағдарламасы – Бакалавриат, 24 – Магистратура, 13 – Докторантура.
Институционалдық аккредиттеу Куәлік IA № 0084 25.12.2017 ж. білім беру сапасын қамтамасыз ету жөніндегі тәуелсіз агенттік (БСҚА) ашу
Білім беру бағдарламаларын халықаралық және Ұлттық мамандандырылған аккредиттеу (ББ) Инженерия, Информатика, жаратылыстану ғылымдары және математика саласындағы ББ аккредиттеу агенттігі (ASIIN) 22 ББ, оның ішінде: 5 ББ бакалавриат, 12 ББ магистратура, 5 ББ докторантура.

Білім беру сапасын қамтамасыз ету жөніндегі тәуелсіз агенттік (БСҚА) 20 ББ, оның ішінде: 9 ББ бакалавриат, 8 ББ магистратура, 3 ББ докторантура.

Аккредиттеу және рейтингтің тәуелсіз агенттігі (АРТА) 13 ББ, оның ішінде: 7 ББ бакалавриат, 4 ББ магистратура, 2 ББ докторантура.
Сілтеме бойынша өту

Жарғы «АТУ» АҚ Жарғысы Толығырақ
Халықаралық ынтымақтастық «АТУ» АҚ 95-тен астам шетелдік білім беру және ғылым мекемелерімен сәтті ынтымақтастық орнатқан
Ғылыми қызметі «АТУ» АҚ-да «Тамақ өнеркәсібінің технологиясы» және «Жеңіл және қайта өңдеу өнеркәсібінің технологиясы» ғылым бағыттары бойынша 2 диссертациялық кеңес жұмыс істейді
Орналасқан орны Қазақстан Республикасы, 050012, Алматы қаласы, Алмалы ауданы, Төле би көшесі, 100-үй
Сайт www.atu.kz
Е-mail: rector@atu.kz