ТТ ҒЗИ директоры: техника ғылымдарының докторы, профессор, ҰҒА академигі
Ізтаев Әуелбек Ізтайұлы

Тел.: 396-71-33 (ішкі. 125)
E-mail: a.iztaev@atu.kz

ТТ ҒЗИ директорының орынбасары: доктор PhD, қауымдастырылған профессор
Якияева Мадина Асатуллақызы

Тел.: 396-71-33 (ішкі. 142)
E-mail: m.yakiyayeva@atu.kz, niipt@atu.kz

Тағам технологиялары ғылыми-зерттеу институты (ТТ ҒЗИ) – бұл тамақ және қайта өңдеу өнеркәсібінің кең ауқымында іргелі және қолданбалы зерттеулер жүргізетін, Ғылым басқармасының құрамына кіретін университеттің құрылымдық ғылыми бөлімі.

Институттың ғылыми қызметінің негізгі бағыттары:

  • астық, астық бұршақты, зәйтүн дақылдарын өңдеудің, сақтаудың және қайта өңдеудің және емдік-алдын алу мақсаттағы ұн, жарма, құрама жем, нан, макарон және кондитер өнімдерінің экологиялық таза ассортиментін өндірудің инновациялық, ілгері технологиялары;
  • тағам өнеркәсібіндегі технологиялық үдерістерді лазер технологиясын пайдалану арқылыинтенсификация;
  • азық-түлік өнімдерін өндірудегі биотехнология, ауыл шаруашылығы шикізатының биоконверсиясы, ауыл шаруашылығы кешені кәсіпорындарының қалдықтарын қайта өңдеу және кәдеге жарату;
  • емдік-алдын алу және функционалды мақсаттағы тамақ өнімдерінің жаңа түрлерін әзірлеу;
  • биоматериалдар мен тамақ өнімдерін өндірудегі наножүйелер;
  • тамақ өнімдерінің сапасы мен қауіпсіздігі.

Институт құрамында 4 ғылыми-зерттеу зертханалары (ҒЗЗ) бар:

  • Жаңа буындағы тамақ өнімдері ғылыми-зерттеу зертханасы;
  • Тағам және қайта өңдеу өндірістерінің нанотехнологиясы ғылыми-зерттеу зертханасы
  • Технологиялық үдерістерді лазерлік активациялау зертаханасы;
  • Тағам және қайта өңдеу өндірістерінің инновациялық технологиялары зертханасы.