Тамақ қауіпсіздігі ҒЗИ
2011 жылы Азық-түлік технологиясы ғылыми-зерттеу институтының негізінде құрылды. Өнімнің микробиологиялық және физика-химиялық көрсеткіштеріне, қауіпсіздік талаптарының сәйкестігіне (физика-химиялық және микробиологиялық сынақтар, сандық химиялық талдау) сынақтар жүргізеді.
Тағам технологиялары ҒЗИ
Тағам технологиялары ғылыми-зерттеу институты (ТТ ҒЗИ) – бұл тамақ және қайта өңдеу өнеркәсібінің кең ауқымында іргелі және қолданбалы зерттеулер жүргізетін, Ғылым басқармасының құрамына кіретін университеттің құрылымдық ғылыми бөлімі.
Жеңіл өнеркәсіп мәселелері ҒЗИ
Жеңіл өнеркәсіптің ғылыми-зерттеу институты - жеңіл және тоқыма өнеркәсібі саласындағы кең ауқымды негізде және қолданбалы зерттеулерді жүзеге асыратын, ғылым департаментінің бөлімі, университеттің құрылымдық бөлімшесі.