АТУ базасында тамақ өндірісі, жеңіл өнеркәсіп, Қонақжайлылық және туризм индустриясы, инжиниринг және ақпараттық технологиялар бағыттары бойынша студенттер мен магистранттарға арналған жазғы мектеп өткізіледі. Іс-шараның мақсаты осы саладағы соңғы жетістіктермен және технологиялармен танысу, еңбек менеджменті мен ұйымдастырудың озық әдістерімен танысу болып табылады. Студенттер ет және ет өнімдерінің, сүт және сүт өнімдерінің технологиясы, қайта өңдеу өндірісі, Мейрамхана ісі және қонақ үй бизнесі, сәнді киім дизайны, тоқыма материалдарын бояу және көркем безендіру, технологиялық машиналар мен жабдықтар сияқты пәндер бойынша практикалық дағдыларға ие болады. Бағдарламаның ұзақтығы 5 күн (30 сағат).
Жазғы мектеп қорытындысы бойынша қатысушыларға сертификат беріледі.