Өндірістік оқыту университеттің серіктес кәсіпорындарында жүргізіледі.
Тамақ өнеркәсібі үшін кадрларды дайындау бойынша серіктес компаниялар еліміздегі танымал жетекші компаниялар болып табылады:
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
"ФудМастер" компаниясы-сүт өнімдерін өндіретін жоғары технологиялық зауыт | "Шин-Лайн" ЖШС-Балмұздақ нарығының көшбасшысы | "Stella Alpina" - ЖШС қолөнер ірімшіктерін өндіру цехы | "Смақ" ЖШС-сүт өнімдерін өндіру цехы |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
"Агропродукт"сүтті қайта өңдеу, жоғары сапалы сүт және ашытылған сүт өнімдерін өндіру кәсіпорны | "Бөрте-Милка" жоғары сапалы сүт өнімдерін шығаратын Компания | Адал" - жоғары сапалы кең ассортиментті сүт өнімдерін шығаратын зауыт | "РЫБПРОМ" - халықаралық салалық стандарттар бойынша балық өнімдерін өндіру, өңдеу және өндіру бойынша жетекші қазақстандық кәсіпорын |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
"Первомайские деликатесы" ет өңдеу зауыты | "Беккер и К"ет өңдеу зауыты | «Еткон» ет өңдеу зауыты | "Дастархан"мейрамханалар желісі |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
«Бижан» ет өңдеу зауыты | "Цин-Каз"консерві зауыты | "Magnum"супермаркеттер желісі | «Ассорти» мейрамханасы |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
"Basilic" Кафесі | "Qaganat" асханалар желісі | "Шафран"кафесінің желісі |
Hotel «Rahat Palace» |
|
![]() |
![]() |
![]() |
«Del Papa» мейрамханасы | «TitoAvandarde» мейрамханасы | «Антрекот» мейрамханасы | «Керемет Су СКЕ» компаниясы |
Түлектердің сұхбаттары
Кафедра түлектері оқуын шетелде жалғастырып, халықаралық білім беру бағдарламалары мен конкурстарына қатысуға мүмкіндік алды. Іргелі даярлығының жоғары деңгейін және шығармашылық жұмысқа бейімділігін көрсеткен түлектер магистратура мен докторантурада оқуын табысты жалғастыруда.
Тамақ өнімдерінің технологиясы кафедрасының түлектері тамақ өнеркәсібіндегі ірі, орта және шағын кәсіпорындардың басшылары мен мамандары болып табысты еңбек етіп, ғылыми-педагогикалық қызметпен айналысады, инновациялық технологияларды тәжірибеде игеріп, бәсекеге қабілетті жаңа буын тамақ өнімдерін жасап, өндіріске енгізуде.
![]() |
Мұхит Ханбибі АТУ 2016 жылғы түлегі
Жетекші технолог, Маревен Фуд Тянь-Шань |
Мен АТУ түлегімін, ТӨТ 2016 жылғы бакалаврымын, 2022 жылғы магистрмін. Мен Mareven Food Tien Shan компаниясында жетекші технолог болып жұмыс істеймін, тамақ өндірісі саласында өз білімім мен тәжірибемді қолданамын.
|
![]() |
Писториус Герд АТУ 2017 жылғы түлегі
«Волино» ірімшік зауыты директорының орынбасары және бас технологы |
Мен АТУ 2017 жылғы түлегімін. Университетте оқу-тәжірибелік іс-шараларға белсене қатысып, Стелла Альпинада тағылымдамадан өтіп, өндірісте құнды тәжірибе жинақтадым. Мен қазіргі уақытта Сочи қаласындағы «Тау фермасы», Волино ірімшік зауытында жұмыс істеймін, директордың орынбасары және бас өндіріс технологы қызметтерін атқарып, мамандығымды дамытуды жалғастырамын.
|
![]() |
Арынбекова Амина Сержанкызы АТУ 2018 жылғы түлегі
«JLC» ЖШС цех басшысы |
Мен Арынбекова Амина Сержанқызы, Алматы технологиялық университетін 2018 жылы бітірдім. АТУ- азық-түлік және жеңіл өнеркәсіп, қонақ үй бизнесі және IT салаларында мамандар дайындайтын еліміздегі жетекші жоғары оқу орындарының бірі болып табылады. Алған білімім мен тәжірибесі кәсіби қызметіме және өндіріс саласындағы дамуыма көмектеседі. Қазір мен сүт өнімдерін өндіру бойынша Қазақстандағы жетекші компаниялардың бірі «JLC Sut» ЖШС цехының меңгерушісі болып жұмыс істеймін. Мен өндірістік процестерді, өнім сапасын бақылауға және қызметкерлердің жұмысын үйлестіруге жауаптымын. Біздің мақсатымыз – тұтынушыларды жоғары сапа стандарттарына сай табиғи және пайдалы сүт өнімдерімен қамтамасыз ету. |
![]() |
Беккулиев Сұлтан Жеткергенұлы АТУ 2020 жылғы түлегі
«Бижан» ет өңдеу зауыты ЖШС , технолог |
Мен 2020 жылы Алматы технологиялық университетін тамақ шикізатын өңдеумен байланысты тамақ өнімдерінің технологиясы мамандығы бойынша бітірдім. Оқу барысында мен ет өңдеу технологиясы, тамақ өнімдерін стандарттау және өндіріс процесін басқару саласында терең білім алдым. Университет маған берік теориялық іргетас пен практикалық тәжірибе берді, бұл менің әрі қарай кәсіби өсуіме негіз болды. АТУ-ді бітіргеннен кейін еңбек жолымды Бижан ет комбинатында бастадым, технолог болып жұмыс істеймін. Мен өз жұмысымда ет өңдеу технологияларын жетілдірумен, өнім сапасын бақылаумен және өндіріс тиімділігін арттырумен айналысамын. Мен үшін өнімнің заманауи қауіпсіздік пен сапа стандарттарына сай болуы маңызды. Ет өңдеу саласын дамытып, жаңа технологияларды зерттеп, озық әдістерді өндіріске енгізіп жатырмын. Алдағы уақытта білімімді тереңдетіп, Қазақстанның тамақ өнеркәсібінің дамуына үлес қосуды жоспарлап отырмын. |
СТУДЕНТТЕРДІҢ ТӘЖІРИБЕСІ | |
![]() |
![]() |
ARMAS KAPLAN PARADISE, Анталия қ., Турция |
«Шин-Лайн» ЖШС, Алматы қ. |
![]() |
![]() |
"ЦИН-КАЗ" ЖШС | "Южный" жеміс консерві зауыты |
![]() |
![]() |
«LADUREE» мейрамханасы, Алматы қ. |
![]() |
![]() |
«Шин-Лайн» ЖШС, Алматы қ. |
![]() |
![]() |
![]() |
|
"БИЖАН" ет өңдеу зауыты |
|
|
![]() |
|
Өндірістік практика, Қырғызстан, Бішкек қ. |