Хамзина Ж.Б. -ны қорғау туралы хабарландыру.

Алматы технологиялық университетінде 6D073500 – «Тағам қауіпсіздігі» мамандығы бойынша философия докторы (PhD) дәрежесін алу үшін Хамзина Жулдуз Базаралиевнаның «Сүт өнімдері өндірістерінде сорбенттерді пайдаланып суды тазарту технологиясын әзірлеу» тақырыбында диссертация қорғауы өтеді.

Диссертациялық жұмыс Алматы технологиялық университетінің «Тамақ өнімдерінің қауіпсіздігі және сапасы» кафедрасында орындалды.

Қорғау нысаны – диссертациялық жұмыс.

Қорғау тілі – қазақ тілі.

Ғылыми кеңесшілері:

Алимарданова Мария Калабаевна  – ҚР АШҒА академигі, техника ғылымдарының докторы, «Тағам өнімдерінің технологиясы» кафедрасының профессоры, Алматы технологиялық университеті, Алматы қ., Қазақстан Республикасы;

 Белопухов Сергей Леонидович – ауылшаруашылығы ғылымдарының докторы, химия ғылымдарының кандидаты, профессор, «К.А.Тимирязев атындағы Мәскеу ауылшаруашылығы академиясы – Ресей мемлекеттік аграрлық университеті» ЖББ ФМБББМ, Мәскеу қ., Ресей Федерациясы.

Ресми рецензенттер:

– Бектенов Несипхан Абжапарович – химия ғылымдарының докторы,  «Химия» кафедрасының профессоры, Абай атындағы Қазақ ұлттық педагогикалық университеті,  Алматы қ., Қазақстан Республикасы.

– Капшакбаева Зарина Владимировна – PhD, «Биотехнология» кафедрасының қауымдастырылған профессоры, «Торайғыров университеті» КАҚ, Павлодар қ., Қазақстан Республикасы.

Диссертациялық кеңестің уақытша мүшелері:

  1. Тажибаева Сагдат Медербековна – химия ғылымдарының докторы, «Аналитикалық, коллоидтық химия және сирек элементтер технологиясы» кафедрасының профессоры, «Әл-Фараби атындағы Қазақ ұлттық университеті» КАҚ, Алматыт қ., Қазақстан Республикасы (ғылыми еңбегі бойынша);
  2. Ахметсадыкова Шынар Нурлановна – PhD, «Жылқы және түйе шаруашылығы» бөлімінің жетекші ғылыми қызметкері, «Қазақ мал шаруашылығы және жемшөп өндірісі ғылыми зерттеу институты» ЖШС, Алматы қ., Қазақстан Республикасы (мамандығы – 6D073500 – «Тағам қауіпсіздігі»);
  3. Матеева Акмарал Ержановна – PhD, «Биотехнология» кафедрасының аға оқытушысы , НАО «Казахский национальный университет имени аль-Фараби», «Әл-Фараби атындағы Қазақ ұлттық университеті» КАҚ, Алматыт қ., Қазақстан Республикасы (мамандығы – 6D073500 – «Тағам қауіпсіздігі»);
  4. Тохтаров Жайық Хамитович– PhD, қауымдастырылған профессор, Ғылым және коммерцияландыру департаменті директорының орынбасары, «Л.Н.Гумилев атындағы Еуразия ұлттық университеті» КАҚ, Астана қ., Қазақстан Республикасы (мамандығы — 6D073500– «Тағам қауіпсіздігі»);
  5. 5. Нурмуханбетова Динара Ериковна – техника ғылымдарының кандидаты, қауымдастырылған профессор, Ғылым-білім беру департаменті, «Университет Нархоз», Алматы қ., Қазақстан Республикасы.

Қорғау 2022 жылғы 21 желтоқсанда сағат 10:30-да «Алматы технологиялық университетінің» АҚ жанындағы 8D07201, 6D072700 – «Азық-түлік өнімдерінің технологиясы», 8D07202, 6D072800 – «Қайта өңдеу өндірістерінің технологиясы», 8D07203, 6D073500 – «Тағам қауіпсіздігі» мамандықтар тобы бойынша диссертациялық кеңесте Алматы қаласы, Төле би көшесі 100, конференция залы, 212 кабинетінде өтеді.

Сайт адресі: www.atu.kz, e-mail: yamadina88@mail.ru.

Қорғау аралас форматта ZOOM платформасында өтеді:

Конференция идентификаторы: 876 243 6555

Кіру коды: Qwerty1234

Диссертация Хамзина Ж.Б

Аннотация Хамзина Ж.Б.

Шетелдік ғылыми кеңесшінің пікірі

Отандық ғылыми кеңесшінің пікірі

Ғылыми еңбектер тізімі Хамзина Ж.Б.

Этикалық комиссияның қорытындысы