Menu Close

«Тағам өнімдерінің технологиясы» кафедрасы

Кафедра меңгерушісі – Таева Айгуль Маратовна
РФ техника ғалымдарының докторы, АТУ профессоры
Тел.:8 (727) 396-71-33 (ішкі. 110, 109)
E-mail:a.taeva@atu.kz, aigul_taeva@mail.ru
Кафедраның мекен-жайы:Райымбек даңғылы, 348/5, 2А-корпус, 2 қабат, 208 кабинет

“Тағам өнімдерінің технологиясы” кафедрасы 1986 жылы құрылды және Алматы технологиялық университетінің бейіндік кафедрасы болып табылады.

Кафедра оқытушылары-үлкен ғылыми-педагогикалық және практикалық тәжірибесі бар, Қазақстан Республикасының тамақ және қайта өңдеу өнеркәсібінің алдыңғы қатарлы кәсіпорындарында, жақын және алыс шетелдерде тағылымдамадан өткен жетекші ғалымдар мен мамандар. Студенттерді, магистранттар мен докторанттарды оқытуға жаратылыстану пәндерінің жетекші оқытушылары шақырылады.

Кафедрада 27 штаттық оқытушы жұмыс істейді: 6 ғылым докторы, 12 ғылым кандидаты, 3 PhD, 4 магистр, оның ішінде
– “Ғылымды дамытуға сіңірген еңбегі үшін” төсбелгісінің 2 иегері (Алимарданова М. К., Узаков Я. М.),
– “Қазақстан Республикасының Білім беру ісінің құрметті қызметкері” төсбелгісінің 3 иегері (Рскелдиев Б. А., Байболова Л.К., Таева А. М.),
– ҚР БҒМ “ЖОО үздік оқытушысы” грантының 9 иегері (Алимарданова М.К., Диханбаева Ф. т., Таева А. М., Абжанова Ш.А., Байболова Л.К., Узаков Я. М., Кененбай Ш. Ы.)., Матибаева А. И., Джетписбаева Б. Ш.);
– ҚР БҒМ “Жас талантты ғалым” мемлекеттік стипендиясының 4 иегері (Байболова Л.К., Таева А. М., Мухтарханова Р. Б., Күзембаева Г. К.)

АТУ-да профессор-оқытушылар құрамының кәсіби деңгейін дамытуға көп көңіл бөлінеді. Кафедраның профессорлық-оқытушылық құрамы жыл сайын серіктес жоғары оқу орындарында және алыс және жақын шет елдердің ғылыми-зерттеу институттарында біліктілікті арттыру курстарынан және ғылыми тағылымдамалардан, ҚР жетекші тамақ кәсіпорындарында өндірістік тағылымдамалардан өтеді, ғылыми-әдістемелік семинарлар мен конференцияларға, көрмелерге және басқа да іс-шараларға қатысады.

Оқытушылар “Тағам өнімдерінің технологиясы” докторантура білім беру бағдарламасы бойынша білім алады және докторлық диссертацияларын сәтті қорғайды. Қазіргі уақытта кафедра Болон процесінің талаптарын және EUR-ACE (European Accredited Engineer-еуропалық аккредиттелген инженер) жобасы шеңберінде инженерлік бағдарламаларды аккредиттеу стандарттарын ескере отырып, “Бакалавр-Магистр-PhD” 3 деңгейлі жүйесі бойынша кадрлар даярлауды жүзеге асырады.

Бакалавриат

6В07201 «Азық-түлік өнімдерінің технологиясы» ББ

6В07201 ББ оқыту траекториясы:

«Қоғамдық тамақтандыру және арнайы тағайындалған өнімдердің технологиясы»
«Ет және балық өнімдерінің технологиясы»
«Сүт және сүт өнімдерінің технологиясы»
«Консерві және тағамдық концентраттар технологиясы»

Магистратура

7В07201 «Азық-түлік өнімдерінің технологиясы» ББ

Докторантура

ОП 8D07201 «Азық-түлік өнімдерінің технологиясы» ББ

Бакалавриат

ОП 6В08201 «Мал шаруашылығы өнімдерін өндіру технологиясы»

Бакалавриат

ОП 6В07207 «Тамақ өндірісі техникасы мен технологиясы»

2012 жылы бакалавриаттың “Азық-түлік өнімдерінің технологиясы” білім беру бағдарламасы халықаралық аккредиттеуден өтті, 2017 жылы “Еуро-инженер” (EUR-ACE®) белгісін тапсыру құқығымен ASIIN агенттігінде (Германия) қайта аккредиттеуден өтті.

2017 жылы “Азық-түлік өнімдерінің технологиясы” магистратура мен докторантураның білім беру бағдарламалары ASIIN агенттігінде (Германия) халықаралық аккредиттеуден өтті.

Ұлттық агенттіктердің рейтингтерінде (“Білім сапасын қамтамасыздандыру бойынша тәуелсіз агенттік” және “Аккредиттеу және рейтингтің ұлттық агенттігі”) бакалавриат, магистратура және докторантураның “Азық-түлік өнімдерінің технологиясы” білім беру бағдарламалары жыл сайын бірінші орындарды алып келеді. 2019 және 2020 жылдары АТУ кафедраларының арасында рейтинг нәтижесі бойынша “Тағам өнімдерінің технологиясы” кафедрасы 1-орынға ие болды.

Кафедра ғалымдары тамақ технологиясы бойынша мамандарды даярлауды ғылыми зерттеулер жүргізумен және ғылыми-педагогикалық кадрларды дайындаумен сәтті үйлестіреді.