Байысбаева Меруерт Пернебаевна
Нурмуханбет Шынгыс
0 Comments

Кандидат технических наук АТУ, доцент кафедры «ТХиПП» | |||
Раб.тел.: | 8 (727) 276-97-06 (вн. 127) | ||
E-mail: | meruert_80@mail.ru |
Образование и карьера:
Специальность — 4202 Технология хлеба, макаронных и кондитерских изделий; Дополнительное образование Аспирантура — 05.18.01 «Технология обработки, хранения и переработки злаковых, бобовых культур, крупяных продуктов, плодоовощной продукции и виноградарства» Свидетельство о повышение квалификации ФГБОУ ВПО «МГУПП» по программе «Санитарно-гигенические лабораторные исследования» бағдарламасы бойынша 72 сағат көлемінде біліктілікті арттыру туралы куәлік берілді.
Награды:
Обладатель гранта Фонда Первого Президента по итогам выставки, проводимой в рамках ІІІ Международного форуму «Молодежь в науке — 2011» (Алматы, 12-13 мая 2011г.).
Основные научные публикации:
Зарубежные:
Основные научные публикации:
Отечественные:
- Еркебаев М.Ж. Байысбаева М.П., Қазақтың ұлттық қаттама нанын дайындаудың технологиясы Жаршы, Алматы, 2008, №1-15-18 Б.
- Еркебаев М.Ж., Байысбаева М.П., Нуриева А. Бірінші және жоғары сұрып бидай ұндарынан дайындалған ұлттық қаттама нан қамырының реологиялық қасиеті Жаршы, Aлматы, 2008, №1-.18-23 Б.
- Еркебаев М.Ж., Байысбаева М.П., Бегелтаева К.Желімшесінің саны мен сапасына байланысты бірінші сұрып бидай ұнынан қаттама қамыр дайындау Пищевая технология и сервис.-2009,№6.-21-24 Б.
- Байысбаева М.П. Желімшесінің саны мен сапасы бойынша бірінші сұрып бидай ұнынан дайындалған қаттама қамырдың сапасын және реологиялық қасиетін анықтау Пищевая технология и сервис.-2009,№6.-16-21 Б.
- Байысбаева М.П. Сүт қосылған ұлттық қаттама нанның ескіруін анықтау. Жаршы- №8, Алматы, 2010г, С. 89-90.
- Еркебаев М.Ж., Байысбаева М.П. и др. Исследование влияние замены муки пшеничной на ржаную обдирную на черствение готовых изделий Вестник- №7, Алматы, 2010г, С. 80-82.
- Байысбаева М.П. Ұлттық қаттама нанның сапасына баға беру «Наука и образования Южного Казахстана», Шымкент, №5 (84), С.129-132.
- Еркебаев М. Ж., Байысбаева М.П. и др. Ұлттық қаттама нан қамырының сапасына және реологиялық қасиетіне дәстүрсіз ұндардың әсер етуі. «Наука и образования Южного Казахстана», Шымкент, №7 (84), С.129-132.
- Байысбаева М.П. Сүт қосылған қатамма қамырдың реологиялық қасиетін зерттеу Поиск, Алматы, № 4, 2010г, С. 32-37.
- Изтаев А.И., Байысбаева М.П., Рустемова А.Ж. Композитті ұнның наубайханалық қасиетін зерттеу МНПК «Инновацинные технологии продуктов здорового питания, их качество и безопасность» 29-30 ноября, 2010г, АТУ, С. 113-115. Байысбаева М.П. Ноқат ұны қосылған бірінші сұрып бидай ұны нанының ескіруін анықтау (статья). Пищевая технология и сервис. АТУ. 2011г. №06. С. 7-9.
- Байысбаева М.П. Ноқат ұнының бірінші сұрып бидай нанының ескіру үрдісіне әсері. Вестник АТУ. Алматы, №1. — 2012г.
- Байысбаева М.П., Ирматова Ж.К., Мусулманова М.М. Изучение влияния сывороточных белков на качество нового вида сахарного печенья «Южанка» и овсяного печенья «Тумар». Вестник АТУ. — №1. – 2014 г. – С. 19-23.
- Байысбаева М.П., Турсынбаева Ш. Ways of improving the nutritional value of bread…. Вестник АТУ. — №1. – 2014 г.
Патенты:
- Пат. РК № 15734 Способ производства хлеба /Изтаев А.И., Искакова Г.К. Байысбаева М.П.,Опуб. 14.05.2005г, Бюл. №11 – С. 84.
- Пат. РК № 15752. Способ производства хлеба и хлебобулочных изделий/ Изтаев А.И., Карталова М.С., Искакова Г.К., Байысбаева М.П. и др., Опуб. 14.05.2005г, Бюл. №11 – С.84.
- Инновационный патент РК РК 26704. Способ производства слоеных лепешек / Байысбаева М.П., Еркебаев М.Ж. опубл. 15.03.2013, бюл. №03 – С. 84-86.
Участие в международных научно-практических конференциях:
- Дәнді және майлы дақыл қоспасынан дайындалған нан өнімдерінің ассортиментін кеңейту (тезис);
- Композитті ұн қоспасынан дайындалған қамырдың реологиялық қасиетінің өзгеруі (тезис);
- Повышение пищевой и биологической ценности слоеного хлеба с использованием муки из нута (тезис);
- «Экстра» кебегі мен дәнді-дақыл ұндарының нан сапасына әсер етуі (тезис);
- Ундан жасалган кондитер азыктарынын жаёы сорттору;
- Кебек қосылған дәнді-дақыл нандарынан алынған бидай нанының сапасы;
- Нанның тағамдық құндылығын жоғарлатудың жолдары.